Rejnijer (©Reuters)
Rejnijer (©Reuters)

Rejnijer prekida s Dortmundom, Real ga šalje dalje - otkup 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 13:47

Žorž Žezus želi mladog vezistu na Lužu

Vođen primerom Ašrafa Hakimija mladi Realov Brazilac Rejnijer (19) odlučio je da ode na pozajmicu u Borusiju iz Dortmunda. Put im je bio, dakle, preslikan, ali rezultat potpuno različit. I dok je igranje u Bundesligi Hakimija učinilo jednim od najboljih desnih bekova na svetu i obezbedilo mu dva top transfera (prvo u Inter, pa onda u Pari Sen Žermen za ukupno 103.000.000 evra), Rejnijer je, čini se, u još većem kanalu nego pre godinu dana.

Vezisti Reala nije verovao Lusijan Favr, malo ga je koristio njegov naslednik Edin Terzić, a još manje sadašnji šef Marko Roze. Iz tog razloga iz Madrida su stigli signali kako bi Kraljevski klub najradije da raskine pozajmicu - s tim, sva je prilika, problem nema ni Borusija - a sada španski AS navodi kako je Real već pronašao novog interesenta. U pitanju je Benfika.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da bi posao mogao da bude zaključen tokom januara meseca.

Agent mladog Brazilca Đulijano Beroluči danima je u kontaktu sa Orlovima. Konkretno, pregovore vodi sa jednim od glavnih ljudi kluba iz Lisabona - Rui Kostom, međutim nema sumnje da veliki uticaj na celu priču ima i trener Žorž Žezus, pod kojim je Rejnijer eksplodirao u dresu Flamenga. Pre nego što će stići na Santijago Bernabeu.

Ono o čemu se trenutno vode razgovori jeste Rejnijerova plata. Iz Lisabona su poručili da su spremni da plaćaju samo polovinu u narednih godinu dana, što će reći da bi Real imao dodatnih troškova, jer Milioneri sada plaćaju kompletan iznos.

Ali tu je i benefit za Madriđane: Orlovi nemaju ništa protiv obaveznog otkupa koji bi trebalo da iznosi oko 20.000.000 evra. To je za 10.000.000 manje nego što su Madriđani platili Flamengu, no u situaciji kada se spremaju za ozbiljna ulaganja narednog leta svaki evro dobro dođe. A Rejnijer je očigledno otpisan i nema ga u klupskim planovima za budućnost.


tagovi

Rejnijer

Obaveštavaj me

Real Madrid
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara