Romelu Lukaku u duelu sa Austrijancima u Briselu (©Reuters)
Romelu Lukaku u duelu sa Austrijancima u Briselu (©Reuters)

Remi odgovara svima: Austrijanci i Belgijanci već gledaju ka Nemačkoj

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 09:44

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024: Obe selekcije bez poraza, imaju veliku zalihu u odnosu na Švedsku pred večerašnji (20.45) derbi Grupe F u Beču

Tri kola pre kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine, Austrija i Belgija su na pragu odlaska na završnicu kontinentalnog šampionata. Obe selekcije imaju po 13 bodova, čak sedam više od velikog razočaranja u Grupi F Švedske, koja je sakupila samo šest i gotovo je bez šanse za prva dva mesta.

Ove reprezentacije su letos odigrale u Briselu 1:1. Romelu Lukaku je u nastavku sprečio poraz selekcije koju s klupe predvodi mladi nemački stručnjak italijanskog porekla Domeniko Tedesko. Za ovo okupljanje nema duže povređenih Tiba Kurtoe i Kevina de Brujnea. Van stroja su i Leandro Trosar i Amin al Dakil. Odsustvo Trosara trebalo bi da znači da je igrač Atalante Šarl de Ketelare trebalo da zauzme mesto po desnoj strani terena. Na levom krilu će biti letošnje pojačanje Mančester Sitija iz Rena Žeremi Doku. Lukaku je siguran u špicu, dok će odlični napadač Lajpciga Lois Openda verovatno početi meč s klupe.

Izabrane vesti

Prvi put u državni tim pozvan je 21-godišnji defanzivni vezista Antverpena Mandela Keita, igrač poreklom iz Gvineje. Od preostalih igrača još uvek su bez nastupa za seniorsku selekciju i golmani Lutona i Standarda Tomas Kaminski i Arno Bodar.

20.45: (2,85) Austrija (3,35) Belgija (2,65)

Ni Austrijanci neće biti kompletni. Nedostaju selektoru Ralfu Rangniku bitni igrači, kapiten David Alaba, zatim Gernot Trauner, Marko Arnautović i Stefan Poš. Roviti su Marsel Zabicer i Kristof Baumgartner, ali su u konkurenciji za tim. Napad selekcije iz zemlje podno Alpa trebalo bi da predvodi Mihael Gregorič koji je poslednjih šest mečeva u dresu Frajburga pet puta pogodio mreže rivala u svim takmičenjima. Nema u selekciji kapitena Zvezde Aleksandra Dragovića na koga nekadašnji menadžer Mančester Junajteda više ne računa.

Zemlja podno Alpa je bez poraza već osam mečeva, od toga ima šest pobeda. Belgijanci su u seriji od tri trijumfa u kvalifikacijama, i to bez primljenog pogotka. Pobeđeni su autsajderi, dva puta Estonija i jednom Azerbejdžan.

18.00: (2,45) Estonija (3,15) Azerbejdžan (3,30)

Uzdanica Tedeska biće sve bolji Romelu Lukaku, koji je proigrao ove jeseni u dresu Rome. Postigao je četiri gola za Vučicu u prethodna tri meča i najavio da se vraća u nekadašnju formu. Robusni napadač je u poslednjem duelu protiv Estonije dva puta zatresao mrežu, a pogotke su dali i Vertongen, Trosar i De Ketelare.

U poslednjih 13 godina ove selekcije su odigrale tri utakmice, a dva puta je bilo bez pobednika, dok je jedan meč dobila Belgija, pre 12 godina u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Motiv za Đavole je i dalje mogu da ponove uspeh od pre tri godine, kada su imali maksimalan učinak, svih 10 pobeda.

Velika bodovna prednost ove dve selekcije u odnosu na jedinog konkurenta za dva mesta, Švedsku, sigurno će da doprinese opuštenijoj igri, a bod bi verovatno bio puna kapa za obe selekcije koje samo čudo može da ne odvede u završnicu šampionata Starog kontinenta. Belgijanci su primili samo jedan gol za 450 minuta u ovom ciklusu.

--------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Petak

GRUPA B

20.45: (3,10) Holandija (3,40) Francuska (2,30)

20.45: (2,65) Republika Irska (3,15) Grčka (3,00)

GRUPA F

18.00: (2,45) Estonija (3,15) Azerbejdžan (3,30)

20.45: (2,85) Austrija (3,35) Belgija (2,65)

GRUPA J

20.45: (1,95) Island (3,50) Luksemburg (4,40)

20.45: (25,0) Lihtenštajn (13,0) Bosna i Hercegovina (1,07)

20.45: (1,22) Portugalija (6,50) Slovačka (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Austrijekvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara