Trener Gremija Renato Gaučo (©Reuters)
Trener Gremija Renato Gaučo (©Reuters)

Renato Gaučo ponovo za kormilom Gremija, pred meč sa Pelotasom dobio i veliko pojačanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 23:05

Brazil - šampionat Gaučo: Trikolori se dogovorili sa bivšim igračem minhenskog Bajerna Rafinjom pred meč sedmog kola

U okviru sedmog kola šampionata Gaučo, fudbaleri Gremija će ugostiti niželigaša Pelotas (02.00). Kraj aut linije će po prvi put od okončanja minule sezone sedeti trener Renato Gaučo, ali ekipa će i dalje biti sačinjena od nekolicine prvotimaca i igrača iz omladinske selekcije.

02.00: (1,30) Gremio (4,80) Pelotas (9,50)

Izabrane vesti

Sastav iz Porto Alegrea je posle četiri vezane pobede najpre u petom kolu šampionata remizirao sa San Žozeom, da bi u petak pretrpeo i prvi poraz od Žuventuda. Sada se u tim vraća trener Renato, koji Trikolore preuzima sa 10 osvojenih bodova i na trećem mestu prvenstva. Rival je Pelotas, klub iz četvrtog ranga takmičenja, koji je dosad osvojio šest bodova (tri remija i pobeda, dva poraza) i sedi šest pozicija iza predstojećeg protivnika.

Trenera Gremija su po povratku u klub sa odmora dočekale i sjajne vesti, na njegovo insisitranje je postignut dogovor sa bivšim fudbalerom Šalkea, minhenskog Bajerna i Olimpijakosa Rafinjom. Bivši brazilski reprezentativac je napustio klub iz Pireja i slobodan je u izboru sredine, pregovarao je sa Flamengom, ali nije uspeo da dogovori povratak u klub iz Rija, pa je prihvatio ponudu iz Porto Alegrea.

Nema sumnje da će 35-godišnji desni bek predstavljati veliko pojačanje, tokom karijere u Evropi osvojio je sedam titula u Nemačkoj sa Bavarcima, kao i Ligu šampiona 2013. godine. Po povratku u domovinu je sa Flamengom osvojio Seriju A i trofej Kopa Libertadores. U crveno-belom dresu kluba iz Pireja je upisao 22 nastupa i osvojio Kup Grčke.

Kada je u pitanju predstojeći susret, Renato neće moći da računa na Žan Pjera, Žeromela, Leonarda i Luiz Fernanda, koji se oporavljaju od povreda. Ima 58-godišnji stručnjak dve dileme, da li da u srce odbrane uvrsti Emanuela ili Eitora, kao i da li da na poziciju "desetke" postavi Pedra Lukasa ili mladog Alisona. Sa druge strane trener niželigaša Rafael Žak nije uspeo da pošalje prijavu za meč na vreme, pa neće biti uz svoje pulene tokom utakmice.

Ova dva tima su se dosad sastala u četiri navrata, poslednji put pre nešto više od godinu dana, a Gremio je dosad uspevao da opravda ulogu favorita, pritom je primio samo jedan gol.

BRAZIL, ŠAMPIONAT GAUČO - 7. KOLO

Ponedeljak

01.00: (2,90) Aimore (3,00) Ipiranga (2,50)

01.00: (2,05) Kašijas (3,10) Sao Luiz (3,70)

01.00: (3,50) San Žoze (3,10) Žuventude (2,10)

02.00: (1,30) Gremio (4,80) Pelotas (9,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

GremioPelotasrenato gaučoRafinja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara