Zoran Rendulić (©Starsport)
Zoran Rendulić (©Starsport)

Rendulić pokrenuo Građevinare, Mladost najbolji domaćin u ligi, zicer za Železničar

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.10.21. | 09:49

Prva liga Srbije: Danas na programu sedam mečeva. Najzanimljivije u Novom Sadu gde stiže sve bolji Rad koji je sakupio 13 bodova u prethodnh pet mečeva. Domaćin primio samo gol na četiri meča pred svojim navijačima. Kabel otpisan u Pančevu

Prošla je trećina šampionata u Prvoj ligi Srbije. Inđija je lider, ekipa koja je najefikasnija u prvenstvu sa 20 golova (dva po meču), novi član drugoligaškog karavana, novosadska Mladost, najprijatnije je iznenađenje, dok bi u trku za Superligu mogli da se uključe i Mačva, Javor, Rad, Žarkovo...

Derbi dana igraju Mladost i Rad (15.00). Građevinari su imali slab start šampionata, ali su već pet kola bez poraza (13 bodova). Mladi stručnjak Zoran Rendulić sredinom septembra je preuzeo tim sa Banjice i sakupio je 10 bodova iz četiri meča. Prošle nedelje pobeđen je gradski rival IMT sa 1:0.

Izabrane vesti

15.00: (2,00) Mladost GAT (3,05) Rad (4,00)

Bivši fudbaler Crvene zvezde, a nekadašnji trener upravo Traktorista i pomoćnik u stručnom štabu Čukaričkog, imaće zadatak da klub s Banjice vrati u elitu. Ekipa je skup mladosti i iskustva. Nekoliko iskusnijih fudbalera kao što su Marko Blažić, Stefan Milosavljević i Dino Šarac pokušaće da pomognu perspektivnom timu da se vrati na staze stare slave.

Problem Rada je realizacija, tim postiže manje od gola po meču (devet pogodak na 10 mečeva). Beograđani gostuje Mladosti, novom članu u Prvoj ligi koji je odlično krenuo. Ima samo dva boda manje od lidera Inđije. Novosađani imaju maksimalan učinak na svom terenu – četiri pobede uz samo jedan primljeni pogodak. Građevinari su slabi na gostovanijma. Na četiri meča samo su jednom izašli kao pobednici.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Najlakši posao ima pančevački Železničar koji je domaćin otpisanom Kabelu (15.00), timu koji se prošle sezone borio za ulazak u Superligu, a sada je zakucan za dno sa samo tri boda iz 10 mečeva (bez pobede). Četa Dragana Aničića igra toplo-hladno u ovom šampionatu. Posle dve vezane pobede, prošle nedelje je doživljen poraz u Sremskoj Mitrovici od Radničkog (1:2). Pančevci imaju iskusan napadački tandem Predrag SikimićBrana Ilić, nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana.

Javor je u formi. Ivanjičani su pre početka šampionata slovili kao prvi favorit za povratak u elitu, ali slabiji početak sezone uticao je na tek četvrto mesto. Ipak, tim iz zapadne Srbije se budi, vezao je pet utakmica bez poraza (tri pobede i dva remija). I Ivanjičani u svojim redovima imaju dvojicu napadača koji su nekada branili boje večitih, Ibrahima Tanka i Obioru Oditu. Javor gostuje danas (15.00) na Novom Beogradu protiv IMT-a, koji je takođe u gornjem delu tabele.

15.00: (1,20) Železničar P. (5,60) Kabel (15,0)

Žarkovo je bilo lider na startu šampionata, ali beogradski klub igra veoma loše u poslednje vreme. Doživeo je četiri poraza u prethodnih pet kola, ima tri neuspeha u nizu, a danas (15.00) gostuje Zlatiboru u Čajetini. Domaćin je takođe u lošoj formi, pet mečeva je bez trijumfa, sa samo jednom pobedom u prvenstvu.

18.00: (2,20) Bačka (3,00) Mačva (3,45)

Jedini meč koji se igra u večernjem terminu (18.00) je duel u Bačkoj Palanci. Domaćina dočekuje sve bolju Mačvu. Šapčane je preuzeo proteklog leta poznati menadžer i sportski radnik Ranko Stojić. Rezultati polako dolaze. Ostvarene su tri pobede u prethodna četiri kola. Crveno-crni bi mogli do kraja sezone da budu najozbiljniji kandidat za povratak u Superligu. Bačka je posle Kabela najneefikasniji tim u ligi, postigla je samo četiri pogotka.


tagovi

Prva liga SrbijeFK InđijaInđijaZlatibor ČajetinaFk RadMačva ŠabacIMTJavorSrbija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara