Stiven Džerard (©Reuters)
Stiven Džerard (©Reuters)

Rendžers desetkovan, trojica suspendovanih za meč u Malmeu

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.08.21. | 10:06

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona: Menadžer škotskog prvaka Stiven Džerard bez Leona Balaguna, Glena Kamare i Kemar Rufea na severu kontinenta. Povređen je Hrvat Katić, veteran Džermejn Defo nije prijavljen za Evropu, dok je Kolumbijac Alfredo Morelos neizvestan. Promo kvota u Mozzartu na pobedu gostiju - 2,55

Malme je izbacio letonsku Rigu i finski Helsinki u prethodne dve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, ali put do plej-of za evro-elitu vodi preko Rendžersa, prošle sezone dominantnog tima u Premijer lige Škotske. Prvi meč trećeg kola igra se danas (19.00) na Eleda stadionu u Malmeu.

Glazgovski Policajci skinuli su sa devetodišnjeg trona gradskog rivala Seltik, a najzaslužniji za renesansu je Stiven Džerard. Legenda Liverpula je prošle sezone vodio svoj tim do krune sa čak 25 bodova više od Kelta. Imao je Rendžers prethodne dve sezone dobre rezultate u Ligi Evrope, a sada je cilj plasman u najjače evropsko takmičenje.

Izabrane vesti

Malme je bez poraza na osam vezanih mečeva, na drugom je mestu šampionata Švedske, ima samo bod manje od lidera Jurgordena. Rendžers je proteklog vikenda uspešno startovao u prvenstvu. Na Ajbroks parku je savladan Livingston sa 3:0.

19.00: (2,90) Malme (3,25) Rendžers (2,55)

Gosti iz Glazgova biće oslabljeni u prvom meču u Malmeu. Zbog suspenzije iz prošle sezone ne mogu da igraju Nigerijac Leon Balagun, Glen Kamara i Kemar Rufe, prošle sezone najbolji strelac šampionata Škotske sa 14 golova. Na golu će biti Alan Makgregor koji je preskočio prvi meč Premijer lige protiv Livingstona.

Neizvesno je igranje prve zvezde tima, Kolumbijca Alfreda Morelosa koji je bio u karantinu posle povratka u klub sa Kopa Amerike. Nije spreman najbolji igrač Rendžersa prethodnih godina i verovatno ni na njega Džerard neće moči da računa. Uz to, engleski veteran Džermejn Defo nije prijavljen za dvomeč sa Malmeon. U tim bi trebalo da se vrati Rajan Džek posle oporavka od operacije. Hrvat Niko Katić ima povredu kolena i on je van konkurencije za tim u Malmeu.

21.00: (1,43) Crvena zvezda (4,40) Šerif (7,75)

Džerard će sa starim snagama krenuti u borbu za krunu. Ni evro nije uložen u pojačanja, ali s druge strane nije bilo ni prodaje igrača. Prelazni rok je u toku, pa treba očkivati u narednom nedeljama neke promene u redovima šampiona. Zasad, tri pojačanje Policajaca su defanzivac Džon Lundstrem koji je stigao iz Šefild Junajteda, napadač Fašon Sakala je stigao iz belgijskog Ostendea, dok je Namdri Ofoborh pojačao Rendžers iz Bornmuta. Mirna letnja pijaca u protestantskom delu škotske prestonice. Ovog leta klub su napustili Džejmi Marfi (Hibernijan), Džejmis Bardžon (Harts), Džordž Edmundson (Ipsvič) i Greg Stjuart (bez kluba), igrači sa malom minutažom u prethodnom šampionatu.

Malme s klupe predvodi Danac Jan Dal Tomason. Prednost Šveđana je što je šampionat u punom jeku. Najbolji igrač skandinavskog tima je nekadašnji napadač Rijeke, pozajmljen iz grčkog PAOK-a, Antonio Čolak.

Sve bolji je i nekadašnji igrač Partizana i Čukaričkog Veljko Birmančević. On je bio jedan od junaka prolaska Helsinkija u prethodnoj rundi. Postigao je gol u revanšu drugog kola (2:2). Tu je i danski reprzentativac, Anders Kristijansen. Od njh trojice preti najveće opasnost po gol Rendžersa. Birmančević pretežno dobija šansu s klupe, ali Tomason sve više nade veruju brzonogom Srbinu.

Ovi timovi su igrali kvalifikacije za Ligu šampiona pre deset godina. Malme je tada izbacio škotskog velikana posle pobede na Ajbroksu sa 1:0. U revanšu je bilo bez pobednika – 1:1.


tagovi

Liga šampionaRendžersMalmeKvalifikacije za LŠStiven DžerardVeljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara