Jovan Vlalukin (©Starsport)
Jovan Vlalukin (©Starsport)

Revija evrogolova u Milanovcu: Metalac se provukao kroz iglene uši u kupu, Žarkovo zrelo za Superligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 19:04

Kokir zviznuo bombu iz slobodnjaka, Srđan Nikolić nehotice matirao rivala

Veze Žarkovo u Prvoj ligi, istaklo je kandidaturu da se priključi superligaškom društvu, a u Kupu Srbije i da se odmeri sa članom elite. Ogolio je Metalac mane Žarkova, pokazao mu koliko je daleko i koliko mu fali, a ne fali mnogo… Ako je ovogodišnji Metalac referentna tačka, onda treba samo udariti finese.

Ravnopravno je Žarkovo bilo sa Metalcem, želelo je da se nadigrava u Gornjem Milanovcu, ali je konstantno beogradski tim bio korak iza rivala. Kaskao je od samog početka, ali je neprestano pretio, bio za petama Metalcu i dahtao za vratom. Na kraju, ipak, položio oružje u Gornjem Milanovcu i završilo sa učešćem u Kupu Srbije – 3:2 (2:1).

Izabrane vesti

Kada god je Žarkovo moglo da zakuva i dođe do izjednačenja, birali su ofanzivci pogrešna rešenja u završnici. Bile su Beograđanima vezane noge u prvih 15 minuta, a Metalac je stegnutost rivala umeo da iskoristi. Spakovao je dva gola posle serija kratkih kombinacija – prvo sa levog, a potom i sa desnog boka. Nikola Furtula načeo je Žarkovo, a Damjan Krajišnik, koji je proigran “štiklom”, pocepao je protivničku mrežu.

Opustili su se fudbaleri Metalca, prerano su sebi dali oduška. Kao da nisu verovali da Žarkovo poseduje arsenal kojim bi moglo da uzvrati. A, i te kako ima. Ležerno dodavanje je presečeno, Strahinja Čarapić se namestio i raspalio sa ivice kaznenog prostora. Prepolovilo je Žarkovo zaostatak, a minut kasnije moglo je i do izjednačenja. Imao je veliku priliku Strahinja Jovanović, izbio je sam pred golmana, gađao i – promašio.

U nastavku je Metalac dodao gas, pritisnuo je rivala i ponovo se odlepio. Dubinska lopta bila je perfektna, Srđan Nikolić je sa levog boka šutirao, pogodio prvo bližu, a zatim i dalju stativu. Lopta se zakoprcala u mreži. Da li je hteo da šutira ili centrira, to samo Nikolić zna.

Ali, ni tada nije bio kraj. Jovan Kokir nije dao mira Metalcu. Lansirao je projektil iz slobodnjaka, vratio Žrkovo u živo i uneo neizvesnost. U smiraj meča pukla je kontra, imalo je Žarkovo četvoricu igrača u završnici, Metalac se branio sa dvojicom… Spetljali su se gosti i ostali bez izjednačenja.

KUP SRBIJE – 1. KOLO

Sreda

Partizan – Trajal 3:0 (1:0)

/Menig 25, 49, Živković 67/

Radnik Surdulica – Radnički Kragujevac 2:0 (2:0)

/Medić 22, Spasić 45+1/

Četvrtak

Metalac - OFK Žarkovo 3:2 (2:1)

/Furtula 8, Krajišnik 15, Nikolić 72 - Čarapić 21, Kokir 81Re/

Sreda, 27. oktobar

17.00: OFK Bačka – Proleter Novi Sad

17.00: Inđija – Crvena zvezda

17.00: Loznica – Čukarički

17.00: Javor – Mačva

17.00: Mladost Lučani – Kolubara

17.00: Novi Pazar – Budućnost Dobanovci

17.00: Radnički Beograd – Voždovac

17.00: Radnički Niš – Dinamo Vranje

17.00: Sloga Požega – Rad

17.00: Spartak Subotica – Dubočica

17.00: Vojvodina – Jagodina

17.00: Železničar Pančevo – Napredak Kruševac

17.00: Zlatibor – TSC Bačka Topola

***Kvote su podložne promenama


tagovi

MetalacMetalac Gornji MilanovacŽarkovoKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara