Rezzime dana (subota): Lako je sa Belgijancima, tužno sa Englezima i Italijanima

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 23:05

Pogledajte ko vam je 9. septembra doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

AZERBEJDŽAN - BELGIJA (tip 2, kvota 1,23), rezultat 0:1

Ovo je moglo da se pretpostavi. Pre utakmice u Bakuu vezali su Belgijanci devet pobeda u gostima kad je reč o kvalifikacijama za EP. Sad i desetu. Doduše, izvojevanu slučajnim golom Janika Fereire Karaska, i to pred kraj prvog poluvremena u kome su Azeri imali nekoliko ozbiljnih šansi.

Opširnije OVDE.

ESTONIJA - ŠVEDSKA (tip 2, kvota 1,40), rezultat 0:5

Potpuna dominacija Skandinavaca. Videla se razlika u klasi čim je počela utakmica, pa su Švedi bili raspoloženi u realizaciji. U prvom delu Đokereš, Kuluševski i Isak, a u drugom rezervisti Kvajson i Kleaseon.

OBALA SLONOVAČE – LESOTO (tip 1, kvota 1,15), rezultat 1:0

I pre ovog kola Slonovi su osigurali plasman u narednu fazu kvalifikacija za Kup afričkih nacija, a onda sve zasladili pobedom nad očajnim Lesotom. Ispostavilo se da je kraj bio već na početku, pošto je već u 16. minute pogodio Ibrahin Sangare.

MOREIRENSE – BRAGA (tip 2, kvota 1,95), rezultat 2:3

Jeste jedva, ali je bitno da je Braga ostvarila trijumf u meču Liga kupa Portugala. Do njega je stigla posle dosta uzbuđenja i preokreta. Povela je, pa primila dva gola u završnici prvog poluvremena, izjednačila u 83. minutu i pobedonosni gol postigla iz penala u trećem minutu nadoknade. Strelac Al Musrati.

PRECRTANO

UKRAJINA - ENGLESKA (tip 2, kvota 1,42), rezultat 1:1

Niti je dobro počelo, niti se dobro završilo. Sve zbog fudbalera Arsenala. Najpre je Oleksandr Zinčenko pogodio za prednost Ukrajinaca i taj rezultat bio je na snazi do pred kraj prvog dela kad je izjednačio Kajl Voker, ali je u drugom Bukajo Saka uzdrmao samo prečku i propustio priliku da Ostrvljanima sačuva maksimalan učinak u kvalifikacijama.

Opširnije OVDE.

EKSITER – LEJTON (tip 1, kvota 1,75), rezultat 1:2

Bilo je osnova da se “zategne” kec na Eksiter, jer je ovaj tim spojio tri pobede i još jednom bi izbio na vrh tabele, ali je zakazao protiv tima koji je u prvih šest kola dobio samo jedan meč. Čak je Eskiter poveo golom Mičela, brzo je uzvratio Pigot, a onda su gosti u nadonadi kreirali iznenađenje pogotkom Sotiriua.

TZV KOSOVO - ŠVAJCARSKA (tip 2, kvota 1,75), rezultat 2:2

Veliki kiks Švajcarca. Favoriti su u grupi, dvaput su vodili u Prištini, drugi put autogolom Rahmanija, ali posle Rumunije, u prethodnom kolu, opet su odigrali 2:2. Zaustavio ih je Vedat Murići. I to sa dva gola, od kojih je drugi pao u nadoknadi i sprečio da na ovom meču prođe dvojka.

Opširnije OVDE.

RUMUNIJA – IZRAEL (tip 1, kvota 2,15), rezultat 1:1

Daleko je kraj kvalifikacija, možda će Makedonci uspeti, možda će se Italijani uozbiljiti, ali Rumuni deluju bolje nego pre. Nije ih bilo na prethodna tri velika takmičenja, ali bi, možda, mogli da vide Nemačku. Slično važi i za Izraelce, koji se nikad dosad nisu pojavili na završnoj smotri i možda bi mogli da iskoriste gužvu u kvalifikacionoj Grupi I, pošto su izdržali gostovanje u Bukureštu i u direktnom duelu sa glavnim protivkandidatom za jednu od prve dve pozicije – uz pretpostavku da će Šavajcarci biti prvi – izborili bod (1:1).

Opširnije OVDE

NEMAČKA – JAPAN (tip 1, kvota 1,60), rezultat 1:4

Flešbekove iz Katara doživela je kompletna Nemačka sportska javnost. Ponovo su se Samuraji pokazali kao nesalomivi u susretu sa četvorostrukim prvacima sveta. Novembra prošle godine na stadionu Kalifa u Dohi trijumfovali su sa 2:1, a ovog puta je azijski tim bio još dominantniji. Usred Volfsburga, Japan je pobedio Nemačku 4:1 (2:1) i tako samo pojačao nezadovolstvo navijača Pancera, koje je iz utakmice u utakmicu sve veće.

Opširnije OVDE.

MAKEDONIJA - ITALIJA (tip 2, kvota 1,42), rezultat 1:1

Opet kiks Azura. Uprkos tome što su vodili na debiju selektora Lučana Spaletija. Italijanima je glave došao Enes Bardi. Desetak minuta pre kraja vezista Trabzona je sjajnu formu iz kluba (u prethodnom kolu turskog prvenstva postigao dva gola) preneo u selekciju, izveo slobodan udarac desetak minuta pre kraja, matirao Đanluiđija Donarumu i uskratio favorite za kompletan plen, na koji je računao.

Opširnije OVDE.





tagovi

rezzime danasportsko klađenjekladionica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara