Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Rijeku četvrta pobeda u nizu izdvaja na vrh tabele

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 13:15

Beli u petak od 20 časova gostuju Dragovoljcu na otvaranju 9. kola hrvatskog šampionata

Malu krizu, koju su fudbaleri Rijeke imali u avgustu, ostavili su iza sebe. Ostvarili su tri uzastopne pobede, pa u petak od 20 časova imaju priliku da eventualnim trijumfom nad Hrvatskim Dragovoljcem u 9. kolu hrvatskog šampionata preuzmu lidersku poziciju.

Neće ipak to biti tako lak zadatak. Dragovoljac je nedavno promenio trenera, na klupu je stigao Davor Mladina, a to je donelo instant rezultat. Posle šest uzastopnih poraza na dva meča sa Mladinom na klupi osvojena su četiri poena. Pobeđen je Slaven Belupo (1:0), a zatim je remizirano sa Goricom (1:1).

Izabrane vesti

20.00: (8,00) Hrvatski Dragovoljac (5,30) Rijeka (1,35)

Dragovoljac je i dalje poslednji na tabeli, ali sada barem opstanak u elitnom rangu deluje kao realnija opcija.

To je ekipa koja je slagana u hodu. Imala je problema, ali kako je sezona odmicala, stabilizovali su se. Promenili su trenera, dobili novu energiju,s vesni smo šta nas čeka i moraćemo da budemo na maksimumu. Želimo da uzmemo tri boda, biće zahtevno jer se videlo i u prošlom kolu da tabela ume da zavara. Na poslednja dva gostovanja je Dragovoljac upisao četiri poena, sa Hajdukom je igrao u egalu do 97. minuta. Moramo da shvatimo utakmicu ozbiljno“, kazao je trener Rijeke Goran Tomić.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Poslednji takmičarski meč Dragovoljac i Rijeka su odigrali 2014. godine, takođe u Prvoj ligi. Rijeka je trijumfovala na četiri prethodna meča, a Dragovoljac ju je savladao samo jednom u ovom veku, u novembru 2001. godine.

Belima ne bi pripala čast da otvore 9. kolo da nisu izgubili u plej-ofu za Ligu konferencije od PAOK-a. Onda bi igrali u četvrtak evropski meč, pa bi verovatno ovo kolo odložili. Tu mogućnost je primera radi iskoristio Dinamo iz Zagreba, koji je u četvrtak izgubio od Vest Hema (2:0) u Ligi Evrope, a odložio je duel sa Hajdukom iz Splita koji je trebalo da se odigra u nedelju.


tagovi

Hrvatska 1RijekaHrvatski Dragovoljac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara