Prštalo je od duela u Superklasiku (©Reuters)
Prštalo je od duela u Superklasiku (©Reuters)

River promašajima oživeo najvećeg rivala i doneo osmehe u Boku posle dugo vremena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.08.21. | 02:31

Superklasiko u osmini finala Kupa Argentine rešen penalima posle grube igre, nekoliko velikih promašaja pred golom Boke i 0:0

Situacija je bila takva da su se navijači Boke Juniors pribojavali debakla u duelu sa najvećim rivalom. Umesto toga, konačno su im se na licima našli osmesi. Prvi put još od maja i sedam uzastopnih utakmica.

Konačno su plavo-žuti nekoga pobedili, i to - omraženi River Plejt!

Izabrane vesti

Iako su ceo meč bili u podređenom položaju, bez šuta u okvir gola i nekoliko puta veliki miljenici sreće da ne prime gol, toga se sada malo ko seća. Slavi se prolaz u četvrtfinale argentinskog Kupa, koji je među igračima Boke Juniors dočekan kao da je osvojen trofej. I to ne Kupa, već nekog mnogo bitnijeg takmičenja.

Mnogo boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:1), posle 0:0 u 90 i kusur minuta igre, Boka se izborila za duel sa Patronatom u narednoj rundi. Ne može se reći da je zasluženo, ali takav je fudbal. Ne pobeđuje uvek bolji, a River je ove noći to i te kako bio.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja sve do 32. minuta, kada su se propisno obrukali Riverovi fudbaleri Brajan Romero i Bruno Zukulini. U vatru ih je bacio Hulijan Alvarez koji je posle prodora po levoj strani pustio Karlosa Izkerdoza da prokliza u prazno, a onda poslao oštru loptu pred gol Boke. Uspeo je, ipak, golman Rosi da ju je zakači taman toliko da omete Romera, koji ju promašio levom, a pogodila ga je u stajnu desnu nogu i odbila se do Zukulinija, ali uzalud. Vezista Milionera šutirao je visoko preko gola iz situacije u kojoj je to morao dosta bolje da učini.

Bio je to tek početak promašaja Riverovih igrača. U drugom poluvremenu igralo se konstantno na Bokinoj polovini terena stadiona u La Plati (utakmica igrana na neutralnom terenu i bez publike). Inicijativa koju su imali izabranici Marsela Galjarda, međutim, nije donela rezultat. Lopta je često zujala pored gola Agustina Rosija, uglavnom posle pokušaja Romera, De la Kruza i Zukulinija, u nekoliko navrata je i Bokin golman sjajno intervenisao, a kako je vreme prolazilo, samopouzdanje Riverovih igrača postajalo je sve manje.

Do te mere da su prva dvojica izvođača penala bili neprecizni. Prvo je Rosi odbranio šut Hulijanu Alvarezu, a onda je Romero šutirao pored gola. Za to vreme precizni su bili Roho, Ramirez i Pavon. Tri gola prednosti bila su nedostižna za River, pa je pogodak Martineza bio uzaludan. Tačku je stavio Izkerdoz. Njegov precizan šut bio je povod za već pomenuto ogromno slavlje među igračima i stručnim štabom Boke Juniors.

Ova pobeda je skinula veliki teret s njihovih pleća. Upisana je prvi uspeh ove sezone i to protiv najvećeg rivala. U Superklasiku na kakav smo navikli kada je reč o grubosti - sa čak 10 žutih kartona (6:4 za River) i gomilom "sitnih" faulova kojima je prekidana igra.

Bio je ovo još jedan turbulentan duel najvećih argentinskih klubova, na kakve su nas odavno navikli. Čak i kada nema golova, tu su neke druge stvari koje mečeve Rivera i Boke čine jednim od najvećih derbija na svetu.



tagovi

River PlejtBoka juniorsArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara