Nikolo Zaniolo (©Reuters)
Nikolo Zaniolo (©Reuters)

Roma popušta, Zaniolo sve bliži Juventusu: Izdašna pozajmica uz obaveznu kupovinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 16:21

Klubovi sve bliži dogovoru, veliku ulogu igra italijanski reprezentativac koji želi promenu

Potpisom Anhela di Marije Juventus je otvorio letnju transfer pijacu, ali daleko od toga da će to biti jedino pojačanje u narednom periodu. Sa mogućim odlaskom Matijsa de Lihta traži se i štoper određenih kvaliteta, a još jedno pojačanje u manevru biće Nikolo Zaniolo.

Nedeljama unazad Juventusov sportski sektor "lomi" Romu da pusti mladog vezistu i čini se da je na dobrom putu da u tome uspe. Od početne cene koja je iznosila 80.000.000 evra Vučica polako spušta gornju granicu i prema informacijama sa Čizme veliku ulogu u tome ima sam igrač koji želi promenu i pre svega da pojača Juventus.

Izabrane vesti

Tako je navodno sada Roma spremna da pristane na prodaju u kojoj će zaraditii 45.000.000 evra, mada ni sa tim Bjankoneri nisu potpuno zadovoljni. Tačnije, nemaju taj novac da plate Romi odmah. Problem je u tome što je Juventus ovog leta morao da iskešira Fiorentini 40.000.000 evra za konačni transfer Federika Kjeze, pa je klub pod sve većim opterećenjem. Zbog toga Mauricio Arivabene, Federiko Kerubini i njihovi saradnici rade na strategiji da sa Romom dogovore izdašnu pozajmicu uz obavezan otkup.

Tako bi Juventus bio spreman da za jednogodišnju pozajmicu plati između 10.000.000 i 12.000.000 evra, dok bi ostatak išao na otkup. Roma je navodno sve bliže da prihvati ovu ponudu, mada još ništa nije definitivno. Nedavni razgovori sa Zaniolovim agentom Klaudijom Vigorelijem imali su pozitivan efekat na nastavak pregovora među klubovima...

Dok se čekaju Nikolo Zaniolo, te Pol Pogba koji je od jutros na pregledima, Juventus pokušava da angažuje i Kalidua Kulibalija kao prvu želju na štoperu, dok je alternativa Nikola Milenković. Već u ponedeljak na lekarskim pregledima naći će se Andrea Kambijaso. Juve ima dogovor sa Đenovom, čekaju se pregledi i ozvaničenje. Nije isključeno da će on samo potpisati, a onda otići na pozajmicu jer se Salernitana još ranije javila i poručila da bi mu garantovala minute.


tagovi

Nikolo ZanioloLetnji prelazni rok 2022RomaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara