Romino iskupljenje u Amsterdamu

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.04.21. | 14:08

Jedini put koji omogućava Pauli Fonseki da i u sledećoj sezoni vodi Vučicu je put preko Lige Evrope, odnosno trijumfa u drugom po važnosti evropskom takmičenju koji je i ulaznica za Ligu šampiona.

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Suočen sa zaostatkom od sedam bodova u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, kao i s činjenicom da su Napoli i Lacio takođe ispred Rome, za Fonseku je put do Lige šampiona preko Serije A postao puka teorija. Naravno, ni osvajanje Lige Evrope nije jednostavno, ali je nepodeljeno mišljenje da je lakše stići do Gdanjska nego do četvrtog mesta u italijanskom šampionatu.

Izabrane vesti

Roma stiže u Amsterdam večeras (21.00) na noge Ajaksu prilično oslabljena. Van stroja su Smoling, Kumbula, Mhitarjan i El Šaravi, dok je Karsdorp ostao u Rimu zbog kartona. Dobra vest je oporavak Veretua koji bi trebalo da počne meč od prvog minuta, zajedno sa Viljarom koji je propustio meč protiv Sasuola zbog kartona.

Naravno, i Ajaks ima svoje probleme. Trener Ten Hag koji je bio jedan od kandidata da dođe na klupu Đalorosih u proleće 2019. godine ima nekoliko važnih igrača na koje ne može da računa, pre svega na golmana Onanu i iskusnog Blinda. Takođe, nekoliko igača Ajaksa je rovito i nije stoposto fit, jedan od njih je i bivši golman Rome Stekelenburg koji će probati da stisne zube i istrči na teren. Ne treba zaboraviti i da je holandski klub napravio veliki kiks jer nisu uvrstili na listu UEFA Sebastijan Alea, pa će naš Dušan Tadić igrati u ulozi tzv. lažne devetke.

21.00: (2,05) Ajaks (3,50) Roma (3,60)

I pored veoma loše partije Kristantea protiv Sasuola, Fonseka nema drugu alterantivu za centralnog defanzivca, budući da se Smoling nije oporavio. Jedina alternativa je prelazak na četvoročlani odbrambeni red, međutim Portugalac ne želi da izgubi propulsivnu snagu Bruna Pereša i Spinacole koji su mnogo aktivniji u ofanzivnoj fazi kada igraju kao spoljni na sredini terena.

Prema najavama iz Trigorije, Edin Džeko bi trebalo da predvodi napad dok će iza njega igati Pedro i Lorenco Pelegrini. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine je postigao samo jedan gol u prvenstvu u Seriji A u 2021. godini dok je Pedro jedini napadač koji je u poslednjih devet kola Serije A postigao gol za Romu.

Istini za volju Romini napadači su bili efikasniji u Ligi Evrope protiv Brage i Šahtjora, ali je nepodeljeno mišljenje da bez najboljeg mogućeg Džeka Đalorosi teško mogu da se probiju do polufinala i eventualno finala Lige Evrope. Pedro i Džeko su zajedno u svim klupskim takmičenjima u 2021. godini postigli četiri gola: premalo za fudbalere njihovog kalibra.

Zvanično između Džeka i Fonseke su zakopane ratne sekire. Đanluka Mančini je juče na konfereciji za novinare podvukao da su svi igrači uz trenera pokušavajući da demantuje priče o velikim sukobima između dela igrača i trenera oko metoda rada i treninga.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE AJAKS DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 7,00, A NA ROMU JE 12,0.

Podsetimo, poslednja ekipa koja je pobedila Ajaks u ovoj sezoni i to u Amsterdamu bila je Atalanta iz Bergama, posle toga Kopljanici su nanizali 19 pobeda i tri remija. Na drugoj strani Roma je ostvarila najveći uspeh u Ligi Evrope plasmanom u četvrtfinale pobedivši oba puta i Bragu i Šahtjor.

Revanš meč se igra sledećeg četvrtka u Rimu, a pobednik ide na boljeg iz dvoboja Granada- Mančester Junajted.

AJAKS 4-3-3: Šerpen (Stekelenburg) – Renč, Timber, Martinez, Taljafiko – Klasen, Ggavenberh, Alvarez – Antoni, Tadić, Neres

ROMA 3-4-2-1: Pau Lopez – Mančini, Kristante, Ibanjez – Bruno Pereš, Viljar, Veretu, Spinacola – Pelegrini, Pedro – Džeko


tagovi

RomaAjaksLiga EvropeDušan TadićEdin DžekoPaulo Fonseka

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara