Salomon Rondon sa saigračima (©AFP)
Salomon Rondon sa saigračima (©AFP)

Rondon i Dijaz spremni, River Plejt ne smanjuje gas

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.06.23. | 23:03

Argentina 1: Milioneri veliki favoriti protiv Instituta u 21. kolu šampionata

Sa željom da napravi još jedan korak ka tituli, River Plejt će noćas (00.45) na svom Monumentalu da odmeri snage protiv siromašnog Instituta, tima koji se trenutno nalazi na 21. mestu i kome predstoji grčevita borba za opstanak u eliti argentinskog fudbala. Milioneri su neporaženi u prethodnih šest utakmica, dok La Glorija iz Kordobe ima samo jednu pobedu u pet poslednjih utakmica.

Ohrabren minimalnom pobedom nad Defensom i Hustisijom 1:0, tim Martina Demikelisa u ovaj duel ulazi sa čelne pozicije u šampionatu i sedam bodova više od prvog pratioca Taljeresa iz Kordobe. Sa namerom da ne spušta stopalo sa gasa, strateg Milionera neće štedeti ni u ovom meču i zadržaće bazu tima koja dolazi iz pobede prošle subote.

Izabrane vesti

Ipak, postoji određena sumnja – što je i sam Mičo priznao – u vezi sa Encom Perezom. Kapiten ekipe se oporavio od sinovitisa levog kolena i poslednjih dana se vratio treninzima sa saigračima. Sada će Demikelis morati da odluči da li da vođa tima ponovo zauzme svoje mesto pored Rodriga Aliendra u centru veznog reda, ili ipak da sačeka još malo. U slučaju da se trener odluči za Encov povratak na teren, Pablo Solari je jedna od prvih alternativa da napusti startnih 11. Druga opcija je da jedan od igrača sredine izađe, kako tim ne bi izgubio ofanzivnu težinu koju mu daje dvojac Solari-Beltran, kao što je Načo Fernandez. U tom slučaju, ostali bi zadržali svoje standardne pozicije.

U međuvremenu, Enco Dijaz je još jedan od važnih povratnika protiv Instituta. Krilni igrač je iza sebe ostavio uganuće desnog kolena koje je zadobio protiv Sporting Kristala i takođe se pojavljuje među opcijama za nočašnji susret. Na raspolaganju je i Salomon Rondon, venecuelanski napadač koji se ponovo pridružio sastavu pošto je odigrao prijateljske mečeve za nacionalni tim.

00.45: (1,30) River Plejt (5,20) Instituto (11,0)

River Plejt pažnju deli između nacionalne elite i Kopa Libertadores, gde će iduće nedelje imati odlučujući obračun u šestom i poslednjem kolu grupne faze. Pored toga, forma Milionera je za svaku pohvalu. Klub sa Monumentala je trenutno na prvoj poziciji argentinske elitne divizije, sa do sada osvojenih 47 bodova. U poslednjih pet okršaja, zabeležene su tri pobede, dva remija i nijedan poraz. Pobede su ostvarene protiv Defense i Hustisije, Banfilda i Fluminensea, pored toga što su remizirali sa Sporting Kristalom i Velezom Sarsfildom. Igrajući kod kuće, River je zabeležio nedavnu kampanju od deset uzastopnih pobeda, impresionirajući svoje navijače ovim sjajnim nastupima.

Na drugoj strani je tim Instituta, koji, pak, pažnju usmerava još samo na Kup Argentine, gde je nedavno uspeo da eliminiše Deportivo Rijestru u prvoj rundi takmičenja. U Profesionalnoj ligi, Albirohosi nemaju tako dobru kampanju i trenutno su u negativnom nizu od četiri uzastopna kola bez pobede.

U prethodnom meču Instituto je odmerio snage protiv Rasinga I tom prilikom remizirao rezultatom 1:1, razočaravši svoje navijače koji su očekivali bolji ishod kako bi se klub približio sredini tabele. Trenutno je tim, koji je od nedavno pod komandom Dijega Dabovea, na diskretnoj 21. poziciji tabele argentinske lige, sa do sada osvojena 22 boda, uz istih šest bodova udaljenosti i za pristup Kopa Sudamerikani i za zonu ispadanja. Ipak, veće probleme im zadaje to, što su na tabeli koja obračunava koeficijente učinka na predposlednjem mestu.

U prvih osam kola Argentinske profesionalne lige Instituto je doživeo samo jedan poraz i bio je gotovo pri vrhu tabele. Trenutno prolazi kroz veoma lošu fazu jer posle 20. odigranih kola učinak se sveo na čak osam poraza, sedam nerešenih i samo pet pobeda. U poslednjih pet utakmica, zabeležena je samo jedna pobeda, uz dva remija i dva pretrpljena poraza. U pomenutom periodu supeli su da savladaju Deportivo Rijestru, remiziraju sa Rasingom i Estudijantesom, pored toga što su doživeli poraze od Rosario Sentrala i San Lorenca. Kada su upitanju gostovanja, tim iz Kordobe je slavio samo dva puta u poslednjih deset odigranih utakmica, uz dva remija i šest poraza.

Instituto na ovaj meč dolazi sa samo jednom ostvarenom pobedom u poslednjih pet odigranih mečeva. U međuvremenu, River Plejt prolazi kroz odličan trenutak, sa rekordom od šest utakmica bez poraza i na vrhu je tabele profesionalne lige Argentine. Kako igra uz veliku podršku publike i dolazi iz dobrih nastupa, Milioneri su ubedljivi favoriti pred duel, ali ostaje da to dokažu i na terenu.

ARGENTINA 1 - 21. KOLO

Četvrtak

Estudijantes - San Lorenco 1:1 (1:0)

/Askasibar 21 - Bareiro 58/

Sentral Kordoba - Himnasija LP 0:0

Tigre - Velez Sarsfild U TOKU

Rasing - Taljeres U TOKU

Petak

00.45: (1,30) River Plejt (5,20) Instituto (11,0)

02.45: (2,75) Godoj Kruz (2,95) Boka Juniors (2,85)

23.55: (2,70) Urakan (2,85) Njuels (2,90)

Subota

02.30: (2,05) Argentinos Juniors (3,35) Defensa i Hustisija (3,80)

22.00: (2,40) Union (3,10) Independijente (3,20)

Nedelja

01.00: (2,85) Lanus (2,95) Taljeres (2,75)

20.30: (2,90) Arsenal Sarandi (2,95) Platense (2,70)

23.55: (2,20) Rosario (3,30) Kolon (3,40)

Ponedeljak

01.30: (2,55) Sarmijento (3,00) Atletiko Tukuman (3,05)

Utorak

01.00: (2,45) Belgrano (3,10) Banfild (3,15)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1River PlejtInstituto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara