Fernando Zampedri (©AFP)
Fernando Zampedri (©AFP)

Rudari iz Atakame nisu izdržali, Gaučos Zampedri okrenuo Kobresal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 05:08

Lider šampionata Univerzidad Katolika pobedio u Santijago de Čileu sa 2:1 posle preokreta u drugom poluvremenu

Malo je nedostajalo da čuveni Kobresal, ekipa sa severa, iz samog srca surove Atakame, iznenadi lidera šampionata Čilea Univerzidad Katolika u poslednjem meču 18. kola. Ekipa u kojoj se proslavio legendarni Ivan Zamorano vodila je posle prvih 45 minuta pogotkom Franka Ragusa u 40. minutu. Kanete je odlično prošao po levoj strani, uposlio Ragusa, a on je „bombom“ sa oko 15 metara pogodio rašlje gola domaćina.

Ipak, lider se probudio u nastavku. Junak meč bio je argentinski internacionalac Fernando Zampedri. Prvo je u 56. minutu sa bele tačke postigao gol za izjednačenje. Lopta se od prečke odbila u gol. Najstrožoj kazni prethodio je faul u šesnaestercu kada je štoper Koronela oborio desetku domaćina Edsona Puča.

Izabrane vesti

U 79. minutu trenutak odluke. Opet je Puč bio akter. Odlično je asistirao Zampedriju, koji glavom u padu donosi pobedu svom timu. Ekipa iz Santijago de Čilea je zadržala tri boda prednosti u odnosu na Union Espanjola. Zampedriju je ove sezone postigao 13 golova, dva manje od prvog strelca šampionata Čilea, Žaokina Lariveja iz Univerzidad de Čilea.

U lideru čileanskog prvenstva igraju čak šestorica Argentinaca, a najpoznatije ime je Dijego Buonanote. I trener Arjel Holan je Gaučos.

Deportes Kobresal dolazi iz grada El Salvador sa severa Čilea. Nalazi se na 2.600 metara nadmorske visine u regionu pustinje Atakama. Klub je osnovan 5. maja 1979. godine od strane rudara, a ime potiče od lokalnog rudnika bakra. Od svog osnivanja ekipa igra domaće utakmice na stadionu El Kobre, koji ima kapacitet od približno 12.000 mesta, što je gotovo dvostruko više od samog naselja koje broji 7.000 stanovnika.

Jedan je od sedam timova koji su titulu nacionalnog prvaka uspeli da iznesu van prestonice Santijago de Čilea. Glavni rival Kobresala je Kobreloa iz Kalame, klub iz susedne regije Antofagasta.

ČILE 1 - 18. KOLO

Petak

Everton - O'Higins 0:1 (0:0)

Subota

Palestino - Kolo Kolo 3:1 (1:0)

Deportes Ikike - Kuriko Unido 1:2 (1:2)

Union Espanjola - Union La Kaljera 3:2 (3:0)

Nedelja

Audaks Italijano - Kokimbo Unido 2:0 (1:0)

Universidad Konsepsion - Deportivo Antofagasta 2:0 (1:0)

La Serena - Huačipato 1:0 (0:0)

Unverzidad de Čile – Santijago Vonderes 3:0 (1:0)

Ponedeljak

Univerzidad Katolika – Kobresal 2:1 (0:1)



tagovi

Čile 1ČileUniverzidad KatolikaKobresal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara