Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Rumunija: Tri tima u borbi za Ligu konferencija, Kindija sa ogromnim kadrovskim problemima

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 09:31

Počinje u četvrtak doigravanje za preostalu evropsku vizu, Kindija i Vitorul igraju u plufinalu od 19.30 časova

Novi-stari šampion, Kluž, predstavljaće ovog leta Rumuniju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a FCSB i Univerzitatea Krajova u Ligi konferencija. Preostalo je da se dodeli još jedna viza za najmlađe takmičenje UEFA, a u opticaju su tri tima.

Poslednji predstavnik Rumunije u kvalifikacijama za Ligu konferencija biće pobednik doigravanja, u kojem se najpre u četvrtak od 19.30 časova sastaju Kindija i Vitorul, dok će pobednik da ide na Sepsi.

Izabrane vesti

19.30: (3,30) Kindija (2,85) Vitorul (2,35)

Pomenuta dva tima igraju na neutralnom terenu u Buzauu, stadionu Glorije. Nominalni domaćin je Kindija, a za to se izborila pošto je bila bolje plasirana od tima iz Konstance u plej-autu.

Ekipa iz Trgovištea će da bude oslabljena na ovoj utakmici. Pravo nastupa nemaju trojica standardnih prvotimaca, Tiberiju Kapuša, Paul Jakob i Marko Dulka. Sva trojica su na pozajmici upravo iz Vitorula i klauzulom je prilikom sklapanja transfera dogovoreno da oni ne mogu da igraju protiv tima iz Konstance.

Pokušali su čelnici Kindije da zamole upravu Vitorula da im izađe u susret i u duhu fer-pleja ipak dozvoli da se ta klauzula prekrši na narednoj utakmici, ali vlasnik kluba Georgi Hadži je izričito odbio tu opciju.

Pored njih, Kindija je i bez Neguca, koji je suspendovan, kao i povreženih Picijana i Kelee. U klubu se ipak nadaju da bi Kelea mogao da se nađe u protokolu i zaigra makar sa klupe, pošto je ternirao prethodnih dana.

Neće biti navijača na tribinama, iako je u Rumuniji dozvoljeno prisustvo ograničenog broja. Na to se odlučila Kindija, zato što je bilo previše komplikovano da obezbede stadion Glorije na vreme za ovaj susret. Obećali su da će da se iskupe svojim navijačima na početku nove sezone.

Ove sezone su se ekipe iz Trgovištea i Konstance sastajale tri puta. U ligi su oba meča završena nerešeno, 1:1 i 0:0, dok je potom u plej-autu Vitorul slabio kao gost sa 2:0.

Pobednik meča Kindije i Vitorula u nedelju će da igra protiv Sepsija. Tim iz Svetog Đorđa završiće četvrti na tabeli plej-ofa, bez obzira na ishod poslednjeg kola sa Botošanijem, koje igra danas od 16.30 časova. Bodovi na tom meču potrebni su samo Botošaniju, pošto bi pobedom završio plej-of kao peti, ispred Akademike iz Klinčenija, a ne šesti.

RUMUNIJA 1

Plej-of

16.30: (2,05) Sepsi (3,40) Botošani (3,70)


Plej-of za Ligu konferencija

19.30: (3,30) Kindija (2,85) Vitorul (2,35)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

VitorulSepsiRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara