Marko Stamenić u dresu reprezentacije Novog Zelanda (©AFP)
Marko Stamenić u dresu reprezentacije Novog Zelanda (©AFP)

Sa koliko medalja oko vrata će Stamenić da dođe u Zvezdu?

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.05.23. | 14:30

Kopenhagen je na dobrom putu da osvoji dva trofeja, prvi već od 17 časova, kada ga na njegovom Parkenu očekuje finale Kupa Danske protiv Olborga

Kopenhagen tri kola pre kraja prvenstva uživa na prvoj poziciji na tabeli plej-ofa, dok se Olborg u plej-autu grčevito bori za opstanak. Ništa od toga ovog četvrtka ipak nije važno, jer od 17 časova na Parkenu se igra veliko finale Kupa Danske.

Imaće priliku Kopenhagen da dođe do devetog pehara u tom takmičenju i da se izjednači sa rekorderom Orhusom, dok je Olborg do sada osvojio tri nacionalna kupa. Poslednji trofej Lavovi su uzeli 2017. godine, dok Olborg čeka na njega od 2014. Zanimljivo, obe ekipe su odigrale do sada po 12 finala.

Izabrane vesti

Dakle, veoma je važna utakmica za oba tima. Olborgu je ovo poslednja šansa da izbori evropsku vizu i da se nađe u Ligi konferencije, dok će Kopenhagen svakako da igra na međunarodnoj sceni. Ako u preostala tri kola odbrani nedavno stečenih +1 u odnosu na Nordsjiland, gledaćemo ga u kvaliifikacijama za Ligu šampiona. U suprotnom, Liga konferencije mu ne gine…

Na oba susreta ove sezone Lavovi su savladali današnjeg rivala, u julu prošle godine je bilo 3:1, a u februaru 1:0. Kopenhagen je pobedio Olborg na poslednjih pet direktnih okršaja.

17.00: (5,30) Olborg (3,60) Kopenhagen (1,70)

Budući fudbaler Crvene zvezde Marko Stamenić mogao bi ponovo da se nađe među starterima u redovima Kopenhagena. Otkad je potpisao predugovor sa crveno-belima, novozelandski vezista je uglavnom bio na tribinama ili na klupi. Međutim, za vikend je strateg Jakob Nestrup bio prinuđen da ga vrati u prvu postavu, usled velikog broja povređenih igrača. Stamenić je odigrao svih 90 minuta kao štoper u trijumfu nad Brendbijem (3:1), na meču na kojem je jedini gol za protivnika postigao Ohi Omoidžuanfo iz jedanaesterca.

Mogao bi sada da dobije novu šansu i da tako pomogne u osvajanju još jednog pehara. Od dolaska u Evropu 21-godišnji vezista ima jednu titulu prvaka Danske, ali i jednu krunu u omladinskom prvenstvu.

Kalkulisao je verovatno Nestrup malo zbog finala Kupa Danske, ali i dalje će morati ozbiljno da razmisli koga da drži na terenu i koliko. Jer čudno pravilo o kojem se prethodnih dana dosta pisalo u danskim medijima glasi – ako neko dobije crveni karton u finalu, suspenzija mu se prenosi na prvenstvo. Kako obe ekipe igraju veoma važne mečeve tamo, moraće da budu oprezni da ih ne povuče značaj utakmice.

Velika je šteta što bi potencijalni crveni karton značio praktično da vas kažnjavaju što igrate finale. Potpuno je beskorisno pravilo. Moram da kažem, nije pošteno“, poručio je Nestrup.

Što se tiče Olborga, on je u prvenstvu trenutno četvrti na tabeli plej-auta, tj. prvi iznad crte. Ima isti broj kao Horsens, koji je u zoni ispadanja, ali i znatno bolju gol-razliku od njega. Svakako, posle finala kupa očekuje ga ogromna borba za opstanak.

Iako se igra na stadionu Kopenhagena, Olborg će imati sjajnu posetu u finalu. U jutarnjim časovima je stiglo 17 autobusa sa njegovim navijačima, biće u prestonici i veliki broj onih koji će u svojoj režiji da dođu na stadion… Udaljenost dva grada drumom je oko 420 kilometara. S obzirom na to kako se kreće njihova sezona, ovo je možda poslednja velika utakmica na kojoj će moći da uživaju na neko duže vreme.

KUP DANSKE – FINALE

Četvrtak

17.00: (5,30) Olborg (3,60) Kopenhagen (1,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KopenhagenOlborgDanska 1Marko StamenićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara