Sad je najveći bonus sasvim realan: Sadik #14, Almerija druga, Partizan broji milione

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 23:25

Nigerijac pogodio za uspon Andalužana na mesto koje vodi u Primeru

Espanjol je još u petak veče ispustio prednost protiv Ovijeda (od 1:0 do 1:1). U nedelju je ispustio i drugu poziciju na tabeli Druge lige Španije. Na nju se popela Almerija i posle nekompletne 28. runde stekla realne šanse da se od jeseni takmiči u elitni rang.

Andalužane je odmah iza Majorke doveo Umar Sadik. Nigerijac je bio junak pobede nad Đironom u gostima (1:0), tako što je u 72. minutu sačekao dodavanje Urugvajca Brajana Rodrigeza, izbegao ofsajd zamku (VAR potvrdio da je sve bilo čisto), savladao Huana Karlosa i svom timu doneo tri boda kojima je prestigao Katalonce.

Izabrane vesti

Bio je to 14. pogodak Sadika ove sezone na terenima Segunde. Osmi u poslednjih osam rundi. Bivši igrač Partizana je prava lokomotiva Almerijinog uspona do drugog mesta. Kad je došao početkom oktobra ekipa Hosea Gomeša je bila u donjem domu tabele i malo ko je mogao da poveruje da će ovako napredovati. Sadik ju je pogurao i koliko se njegovim golovima raduju u Andaluziji, toliko i na Topčiderskom brdu.

Kako sad stvari stoje, bivši igrač Rome bi vrlo brzo, za nekoliko meseci, mogao Partizanu da donese još nekoliko miliona evra. To je sad već realan scenario. Kad je potpisao ugovor za Almeriju fiksno obeštećenje iznosilo je 5.000.000 evra, a u njemu i klauzule. Ukoliko se klub plasira u Primeru bilo kad za vreme trajanja ugovora u kasu kluba iz Humske će se slići dodatna 3.000.000 evra. Crveno-beli su trenutno drugi, na mestu koje direktno vodi u viši rang. Dodatnih 500.000 evra pripašće Beograđanima kad Umar Sadik postigne 20. gol za Almeriju (sad ih ima 14 u prvenstvu i još dva u kupu), a onog trenutka kad odigrao 50 utakmicu aktivira se bonus od još 500.000 evra.

Na sve to, postoji računica šta se dešava ako Almerija proda Umara Sadika. Kako kažu u Partizanu, ukupno bi od Afrikanca mogli da prihoduju oko 13.000.000 evra.

Što se tiče Almerijonog gostovanja Đironi, valja napomenuti da je štoper Nikola Maraš igrao ceo meč (zaradio žuti karton), a da je vezista Radosav Petrović ušao u 85. minutu.



tagovi

SegundaAlmerijaFK PartizanUmar Sadik

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara