Janik Karasko slavi sa saigračima (©Reuters)
Janik Karasko slavi sa saigračima (©Reuters)

Šamar budi Belgiju, Poljaci u Briselu na probi

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.22. | 12:30

Crvenim đavolima važno da se oporave posle poraza od Holandije, pa im je definitivno stalo da pobede rivala u drugom kolu Lige nacija

Belgija je doživela pravu katastrofu na otvaranju Lige nacija. Šamar kakav nije dobila tri i po godine, kada ju je Švajcarska u istom takmičenju savladala sa 5:2 u novembru 2018. Pre pet dana Holandija je poharala Brisel, isprašila komšije sa 4:1 u velikom derbiju, pa Crveni đavoli žele da poprave situaciju kako znaju i umeju protiv Poljske u drugom kolu Grupe 4 Lige A. Ipak, Poljaci imaju odličnu selekciju i kontinuitet ozbiljnih rezultata, na startu kampanje savladali su Vels (2:1) posle preokreta, pa se može reći da će u najmanju ruku biti ravnopravan protivnik na ovom gostovanju.

Dve selekcije su se poslednji put sastale još u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine i tada je oba puta slavila Poljska. Ipak, to je bilo potpuno drugačije fudbalsko doba, što jasno potvrđuje i činjenica da je Jan Fertongen tada bio novopečeni reprezentativac Belgije, a sada je veteran pred zalaskom karijere.

Izabrane vesti

Selekcija Roberta Martineza je poslednji put imala zaista loš meč. Ako želi da učestvuje u borbi za prvo mesto, dalje oklevanje jednostavno nije dozvoljeno. U suprotnom, Đavoli bi mogli da ispadnu iz trke, ili još gore, da se bore za spas.

20.45: (1,70) Belgija (3,80) Poljska (5,90)

Poraz od Holanđana možda na prvi pogled ne deluje kao najveće razočaranje. Ipak, učinak i konačan rezultat duela bili su daleko lošiji. Belgijanci su pred svojim navijačima primili četiri gola.


"Bar nas je poraz podsetio na nivo koji moramo da dostignemo pre Svetskog prvenstva. Mislim da nam ovaj neuspeh takođe može pomoći da se poboljšamo. Ne volimo da gubimo, ali u isto vreme učimo. Mi smo u procesu i Poljska će nas sada testirati

", rekao je belgijski strateg

Roberto Martinez.

Poljska iza sebe ima verovatno najlakšu prepreku na papiru. U svakom slučaju, sigurno je mnogo raspoloženija od protivnika.

"Iako je Holandija pobedila Belgiju velikom razlikom, obe ekipe su mogle da daju više golova. Belgijanci su imali dosta šansi. Pred nama je zanimljiv meč sa protivnikom koji ima mnogo fenomenalnih pojedinaca", rekao je strateg gostiju Česlav Mihnijevič.

Većina evropskih timova, zbog aktuelnog zahtevnog programa, dosta često poseže za promenama u sastavu. I otuda

Mihnijevič daje priliku svim golmanima koje je pozvao. Kamil Grabara je već branio protiv Velšana.


"Drongovski će igrati protiv Belgije, Skorupski u Holandiji, a Ščensni će onda u narednom meču sa Belgijom

", nije se plašio da otkrije buduće planove

Mihnijevič

.

Čak i domaći kormilar ima viziju kako da se izbori sa četiri meča za veoma kratko vreme.

"Sigurno neću donositi nikakve odluke zbog neuspelog meča protiv Holandije. Pretrčali smo više kilometara u prošlom duelu, uradili smo više sprinteva i igrali smo fudbal u visokom ritmu. Ne treba da dovodimo u pitanje pristup mojih igrača, jer je bilo u redu. Nismo izgubili ni na koji način jer nismo bili motivisani. Ne bi trebalo da dovodimo u pitanje pristup mojih igrača. Bez obzira na taktiku", poručio je Martinez.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A - 2. KOLO

GRUPA 1

Ponedeljak

Austrija - Danska 1:2 (0:1)

/Šlager 67 - Hejbjerg 28, Larsen 84/

Hrvatska - Francuska 1:1 (0:0)

/Kramarić 83 pen - Rabio 52/

GRUPA 2

Nedelja

Češka - Španija 2:2 (1:1)

/Pešek 4, Kuhta 66 - Gavi 45+3, Injigo Martinez 90/

Portugalija - Švajcarska 4:0 (3:0)

/V. Karvaljo 15, Ronaldo 35, 39, Kanselo 68/

GRUPA 3

Utorak

Italija – Mađarska 2:1 (2:0)

/Barela 30, Lorenco Pelegrini 45 – Manćini 61ag/

Nemačka – Engleska 1:1 (0:0)

/Hofman 50 – Kejn 88pen/

GRUPA 4

Sreda

20.45: (1,70) Belgija (3,80) Poljska (5,90)

20.45: (7,75) Vels (4,30) Holandija (1,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija BelgijeFudbalska reprezentacija PoljskeReprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara