Sabri Lamuši (©Reuters)
Sabri Lamuši (©Reuters)

Šampion u poteri za Ćavijevim Al Sadom

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 08:57

Prvenstvo Katara ove sezone protiče u dominaciji tima koji s klupe predvodi legenda Barselone. Al Duhail najbliži pratilac lidera

Prošle sezone titulu u katarskom elitnom rangu Stars ligi osvojio je Al Duhail, ispred Al Rajana, ali u novom prenstvu ove bogate arapske zemlje glavnu reč vodi Al Sad koji s klupe predvodi legenda Barselone Ćavi. Proteklog leta u klub je stigao veteran Santi Kazorla iz Viljarela. Lider je neporažen u šampionatu, sa 11 pobeda, dva remija i čak 50 postignutih pogodaka na 13 utakmica (u proseku više od četiri i po).

Prvi pratilac Al Sad je šampion Al Duhail koji ima čak četiri poraza, ali je forma branioca krune u Kataru u usponu. Šampion je vezao četiri pobede, a danas (13.15) ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv Al Vakre koja je na devetoj poziiji.

Izabrane vesti

Na kormilu Al Duhaila je francuski stručnjak Sabri Lamuši, koji je tim preuzeo sredinom oktobra prošle godine posle otkaza u Notingem Forestu u Čempionšipu. Prva zveza tima je Marokanac Mehdi Benatija, nekadašnji igrač Udinezea, Rome, Bajerna i Juventusa. U timu su i dvojica Brazilaca Dudu i Edmilson Žunior. Dudu je pet godina nosio dres Palmeirasa, pre toga Gremija i Dinamo iz Kijeva, dok je Žunior branio boje belgijskih klubova Sint Trojdena i Standarda. Za ovaj tim je igrao kratko prošle sezone iskusni hrvatski as Mario Mandžukić.

U ovom delu sezone Al Vakra je dobila šampiona sa 3:1, a ti gola za domaćina tada je postigao Omar Ali. Najpoznatiji fudbaler Al Vakre je Španac Kristijan Sebaljos, a klupi je takođe Španac Bartolome Margez.

Al Arabi je u drbroj formi, vezao je tri poobede. Na kormilu ovog tima iz Dohe sedi islandski stučnjak Heimir Halgrimson. Za ovaj tim igra i nekadašnji đak Barselone Mark Munijesa, koji je branio boje Đirone u Primeri pre nekoliko sezona. U timu je i Islanđanin Aron Gunarson, nekadšanji igrač Kardifa kao i Iranac Mohamadi i Alžirac Ajub Azi.

KATAR 1 – 13. KOLO

Četvrtak

Al Sad – Al Salija 8:0 (2:0)

Al Rajan - Al Garafa 2:1 (2:1)

Katar SC – Al Karitjat 3:1 (1:0)

Petak

13.15: (1,32) Al Duhail (5,10) Al Vakra (7,25)

15.45: (1,82) Al Arabi (3,80) Al Ahli (3,45)

15.45: (2,55) Al Kor (3,35) Um Salal (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Al SadAl DuhailKatarKatar 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara