Dominik Solanke (©Reuters)
Dominik Solanke (©Reuters)

Šampioni remija dolaze na jug: Bornmut cilja drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.01.21. | 15:24

Trešnjice dočekuju Milvol u zaostalom susretu 21. kola Čempionšipa

Bornmut večeras igra protiv Milvola u okviru zaostalog duela 21. kola Čempionšipa, koji je trebalo da se igra na Boksing dej, ali je tada prolongiran zbog izbijanja Covid-19 u sastavu tima iz londonskog predgrađa. Možda bi moglo da se konstatuje da je obema ekipama dobro došao predah, ali to se i nije baš osetilo na terenu, iako su i jedni i drugo nastavili takmičenje u FA kupu.

Izgleda da ove dve strane imaju različite ciljeve ove sezone, s tim da se Bornmut bori za direktnu promociju, a Milvol sve više mora da se okreće i vodi računa da ga ne preskoče davljenici. Trešnjice su odlično započele život pod palicom Džejsona Tindala, koji je zamenio dugogodišnjeg kormilara Edija Haua na mestu menadžera nakon ispadanja kluba iz Premijer lige prošle sezone. Klub sa juga Engleske trenutno zauzima treće mesto na tabeli, ali pobeda protiv Lavova bi ih dovela do druge pozicije.

Izabrane vesti

Tindal je napravio čak 10 izmena za duel FA kupa protiv Oldama, u odnosu na onaj u kojem je prošlog vikenda njegov sastav pobedio Stouk sa 1:0. Pao je i Oldam sa 4:1 u trećem kolu FA kupa.



Kao i mnoge ekipe koje ispadnu iz Premijer lige, a nakon toga primaju padobranske isplate kako bi im pomogle da finansijski ublaže udarac, Bornmut ima zavidnu dubinu tima u poređenju sa mnogim protivnicima u drugom nivou Engleske, što bi moglo da mu bude od presudne pomoći u ekspresnom povratku u najjači rang.

Sa druge strane, pošto je završio kao osmoplasiran u dve od prethodne tri sezone, mnogi navijači i neutralni ljubitelji fudbala mislili su da bi ovo mogla da bude sezona u kojoj će Milvol konačno da okonča dugo čekanje na takmičenje u Premijer ligi.

Međutim, serija nerešenih rezultata zaustavila je nadu Lavova da će to postići, dok su puleni trenera

Ge

rija Roveta


uzeli samo 25 bodova iz 21 utakmice do sada u ovoj kampanji. Glavni problem ekipe je neefikasnost. Milvolove partije su ponekad bile naporne za gledanje, jer je

Rovetova

ekipa u proseku postiže i prima manje od jednog gola po meču, pri čemu je svih 10 njihovih remija završeno sa 0:0 ili 1:1. Da se posmatra tabela ikseva, Milvol bi bio lider.

Bornmut će u meč bez Danjume i Mefama, a Milvol ne može da računa na Mahonija i Mičela.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČEVI 23. I 21. KOLA

Utorak

20.00: (2,45) Luton (3,10) KPR (3,10)

20.45: (1,82) Bornmut (3,40) Milvol (4,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

MilvolBornmutČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara