Aleks Pričard, fudbaler Sanderlenda (©Reuters)
Aleks Pričard, fudbaler Sanderlenda (©Reuters)

Sanderlend u borbi za Čempionšip, a trener Donkastera za posao

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 10:12

Meč 24. kola engleske Lige 1 na programu je u ponedeljak od 13.30 časova

Samo jedan, ali zanimljiv meč, preostao je da se odigra u 24. kolu engleske Lige 1, od onih koji nisu odloženi za narednu godinu. U ponedeljak od 13.30 časova sastaće se Donkaster Rovers i Sanderlend.

Oba tima su u obavezi da traže bodove, ali iz potpuno različitih razloga. Crne mačke se bore za povratak u Čempionšip, sa trećeg mesta jure Roteram i Vigan, koji su na pozicijama koje vode direktno u drugi rang.

Izabrane vesti

S druge strane, Donkaster strepi od ispadanja u Ligu 2. Trenutno je u zoni ispadanja, iz 21 odigranih utakmica sakupio je samo 16 poena i bezbedna zona mu je udaljena čak šest bodova.

Ipak, ne treba olako otpisati danas domaćina. Usled loših rezultata sa pozicije šefa stručnog štaba otpušten je Riči Velens, a na njegovo mesto je privremeno seo Geri Mekšefri, dok se ne pronađe trajno rešenje. Međutim, smena trenera je donela pozitivnu reakciju u timu, koji je u prošloj odigranoj utakmici, pre dve nedelje, prekinuo seriju od tri poraza trijumfom nad Šruzberijem sa 1:0.

13.30: (5,80) Donkaster Rovers (3,80) Sanderlend (1,62)

Od tada nije odigrao nijedan meč, zbog odlaganja, a uprkos tome uprava nije tražila novog trenera već je Mekšefriju pružila novu šansu. Zato će nekadašnji fudbaler Koventrija i Birmingema da sedi na klupi i protiv Sanderlenda, gde se bori za priliku da prvi put u trenerskoj karijeri samostalno preuzme neki tim.

Sanderlend je odigrao još dve utakmice od kada su igrači Donkastera izašli poslednji put na teren. Prvo je 18. decembra remizirao sa Ipsvičom u prvenstvu (1:1), a zatim je prošlog utorka eliminisan iz Liga kupa. Premijerligaš Arsenal je bio i više nego ubedljiv u četvrtfinalu tog takmičenja, deklasirao je Crne mačke sa 5:1.

Sanderlend je tako eliminisan i iz poslednjeg preostalog kup takmičenja, pošto je prethodno u EFL trofeju izgubio od Oldama, a u FA kupu od Mensfilda. Sada može potpuno da se posveti ligi, što mu i jeste bio primaran cilj na početku sezone. Gledajući samo prvenstvene utakmice, nije izgubio na poslednjih sedam.

Poslednji put Sanderlend i Donkaster su se sastali u februaru ove godine. Tada su Crne mačke na svom terenu trijumfovale sa 4:1.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

ENGLESKA 3 – 24. KOLO

Nedelja

Akrington – Roteram 1:0 (0:0)

/Mekonvil 75/

Čeltenhem – Plimut 0:2 (0:1)

/Kamara 42, Gerik 75/

Flitvud – Šruzberi 0:3 (0:0)

/Bouman 49, Vela 72, Udoa 80/

Linkoln Siti – MK Dons 2:3 (2:0)

/O‘Hora 4a.g, Megvajer 8pen – Tvajn 59, 90, O‘Rajli 75/

Ponedeljak

13.30: (5,80) Donkaster Rovers (3,80) Sanderlend (1,62)

***Kvote su podložne promenama

Odloženo:

Vimbldon – Čarlton

Bolton – Morkamb

Kru Aleksandrija – Vigan

Portsmut – Oksford Junajted

Šefild Venzdej – Barton

Vikomb – Kembridž Junajted

Džilingem – Ipsvič



tagovi

Liga 1Engleska 3SanderlendDonkasterDonkaster Rovers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara