Andrija Živković, Pablo Garsija, Pedro Martins i Lazar Ranđelović (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)
Andrija Živković, Pablo Garsija, Pedro Martins i Lazar Ranđelović (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)

Šansa da PAOK zakuva u Grčkoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 07:58

Olimpijakos gostuje na Tumbi u zaostalom susretu 6. kola Superlige

Solun protiv Atine. PAOK protiv Olimpijakosa. Gorela bi Tumba da se zaostali meč 6. kola grčke Superlige igra uz prisustvo navijača. Tu nema dileme. Ali, prokleti virus koji hara planetom upropastio je sijaset derbija, pa i ovaj u Grčkoj nije izuzetak.

Izostaće prepoznatljiva atmosfera na tribinama, igrači će biti uskraćeni za vetar u leđa, ali daleko od toga da neće biti naelektrisano na terenu. Varničiće i te kako. Na jednoj strani Andrija i Živko Živković, a na drugoj Lazar Ranđelović.

Izabrane vesti

Izvukao je Olimpijakos pouke minule sezone posle dve neuspešne godine u kojima su mu AEK i PAOK "ukrali" trofej prvaka i prekinuli njegovu dinastiju. Povratili su crveno-beli iz Pireja primat, a u tekućoj sezoni Oli maršira ka 46. nacionalnoj tituli. Bez poraza je najtrofejniji grčki klub u Superligi na 15 dosadašnjih mečeva, a bodove je prosuo jedino protiv Janjine i AEK-a.

Crno-beli gledaju u leđa velikom rivalu, drže treću poziciju i kasne 10 bodova za njim, pa će samo pobeda da razgali navijače i možda pruži Dikefalosu šansu da uhvati priključak. Iza pulena Pabla Garsije, miljenika navijača iz igračkih dana, koji je kormilo ekipe preuzeo krajem oktobra prošle godine posle odlaska Abela Fereire u Palmeiras, nije baš uspešan mesec. Na tri prvenstvena duela u 2021. godini PAOK je najpe remizirao sa Larisom, potom je izgubio od Atromitosa, da bi u protekloj rundi pre tri dana uspeo da pobedi Volos sa 3:1.

Od 1969. do 1992. godine, Olimpijakos nije primirisao pobedi na gostovanju PAOK-u u ligaškim sudarima. Najradije bi Pirejci potisnuli taj period. Situacija se promenila, domaći teren više ne igra toliko bitnu ulogu kada se crveno-beli i crno beli nađu oči u oči. Trijumf na gostovanju više nije izuzetak i ravan čudu. Poslednji međusobni duel na Karaiskakiju pripao je PAOK-u, a sladili su se i crveno-beli u Solunu.

Na prethodna dva od tri gostovanja Olimpijakosa na Tumbi, ekipa Pedra Martinsa je slavila i oba puta je to bilo rezultatom 1:0. Godinama unazad okršaji ova dva tima ne obiluju golovima. Poslednjih pet od 10 prvenstvenih derbija završeno je minimalnom pobedom, a na istom uzorku utakmica Olimpijakos je za nijansu bio uspešniji. Trijumfovao je pet puta, dok je PAOK izlazio kao pobednik u četiri navrata. Nerešen ishod sveo se na statističku grešku.

GRČKA 1 - ZAOSTALI MEČ 6. KOLA

Sreda

18.30: (2,90) PAOK (3,05) Olimpijakos (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1OlimpijakosPAOKŽivko ŽivkovićAndrija ŽivkovićLazar Ranđelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara