Foto: Reuters
Foto: Reuters

Santos nije saglasan sa tabelom: Tri meča - devet bodova

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 08:16

Bilo je i (kiselog) osmeha na konferenciji za medije posle trijumfa Portugalaca nad Luksemburgom (3:1)

Zanimljiva scena na konferenciji za medije posle trijumfa Portugalije nad Luksemburgom od 3:1 u gostima. Selektor Fernando Santos izašao je pred novinare i imao opasku koja se odnosila na meč koji je njegov tim odigrao u Beogradu protiv Srbije. Nije još prežalio onaj poništen gol Kristijanu Ronaldu...

Na konstataciju novinara Rekorda da je Portugalija osvojila sedam bodova u tri utakmice, Fernando Santos je "ispravio" novinara ovog lista i kroz osmeh rekao "Tri meča - devet bodova", te da bi takav skor bio da je priznat gol Kristijana Ronalda u Beogradu.

Izabrane vesti

Posle toga se uozbiljio i prešao na utakmicu, gde uopšte nije bio zadovoljan igrom i ponašanjem njegovih igrača u prvih pola sata.

Novinare iz Portugalije interesovalo je da li je njihova reprezentacija igrala uplašeno?

"Uplašeno? Nema strah ništa sa šetanjem po terenu. Išli smo nogu pred nogu, šetali se tamo 30 minuta, igrali nag fudbal, napred, nazad, napred, nazad, bez inteziteta. Ni u odbrani, ni u napadu", rekao je Santos.

Dodao je Santos u izlaganju da je u igri njegove ekipe nedostajalo snage, ali i strasti. Što nije svojstveno tom zaista kvalitetnom sastavu.

"Da sam uspeo da rešim problem, jasno je da se sve ono ne bi dogodilo. A moraću da ga rešim. Takođe, nije lako igrati svakih 70 sati. Možemo samo da izvučemo poruke, ne možemo da bušimo igrače. Moraće sve da se odradi na bazi razgovora. Moram da im čestitam na onome što su radili u preostalih 60 minuta. Nije to bila igra van ovog sveta, ali jako dobra igra, kojoj samo nekoliko protivnika mogu da se odupru. Moramo uvek da igramo kao mi, sa strašću i organizacijom, pa će onda tehnički kvaliteti napraviti razliku kao što uvek prave", rekao je Santos.

Ne može se reći da je Kristijano Ronaldo blistao protiv Luksemburga, mašio je dobre šanse što mu nije svojstveno, pa je i to bilo predmet analize.

On je igrač izuzetnih kvaliteta, ali kao i kod svih fudbalera postoje trenucim kada se stvari komplikuju. U normalnim situacijama on od 100 reši 99. Sada će se odmoriti i to će mu sigurno pomoći. Gol koji je postigao protiv Srbije… Meč ne ide dobro, ekipa izvlači 2:2, ako pogodi u 90. minutu, na stranicama novina će pisati da je Kristijano heroj, spasitelj, ako stvari pođu po zlu… ", konstatovao je selektor Portugalije.

Šta god Santos mislio, moraće da se pomiri sa činjenicom da Portugalija ima sedam bodova posle tri utakmice, isto kao i Srbija. Luksemburg je na tri boda posle dve utakmice, a Irska i Azerbejdžan su još na nuli.



tagovi

Fernando Santosfudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara