Darko Bodul (©FK Sarajevo)
Darko Bodul (©FK Sarajevo)

Sarajevo ide u Tuzlu po osvetu

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 12:52

Posle jučerašnjih izuzetno zanimljivih utakmica, danas su na programu dva meča 12. kola prvenstva Bosne i Hercegovine

15.00: (2,70) Rudar Prijedor (2,70) Sloboda (2,95)

U duelu ova dva tima bodovi su mnogo potrebniji domaćima. Rudar je na desetom mestu sa 11 bodova, te ga svega jedna pozicija deli od one koja vodi u niži rang. Na svom terenu, tim Nikice Milenkovića do sada nije imao problema kada je reč i duelima sa rivalima podjednakog kvaliteta. Istina, Sloboda ima pet bodova više, ali je tim Mladena Žižovića nakon početne euforije upao u lošu formu, pa se može i reći da su u ovom trenutku rivali sa podjednakim kvalitetom.

Izabrane vesti

Tuzlaci nemaju šta da izgube. Oni su već osvojili dovoljan broj bodova, kako bi mogli da nešto rasterećenije igraju gostujuće mečeve. Upravo to se očekuje i danas, gde se u slučaju poraza ne bi mnogo potresli u taboru crveno-crnih, jer njihove ambicije nisu veće od stabilizacije kluba i afirmacije mladih igrača.

17.00: (2,55) Tuzla Siti (2,95) Sarajevo (2,85)

Centar pažnje ovoga kola biće na Tušnju gde se igra istinski derbi između Tuzle Siti i Sarajeva. Prvi meč ove sezone na Koševu pripao je gostima sa 2:1, gde su Tuzlaci bili mnogo bolji protivnik, te je Husref Musemić u potpunosti nadmudrio mlađeg kolegu Gorana Sablića na drugoj strani.

U međuvremenu, stvari se u Tuzla Sitiju nisu promenile jer i dalje igraju jako dobro i vode borbu za prvo mesto sa Zrinjskim, pa će i u današnjem duelu sve svoje snage usmeriti na trijumf, kako bi se vratili na čelo tabele.

"Ono što nas raduje jeste da ćemo nakon dužeg vremena moći računati apsolutno na sve igrače. Odavno nismo imali taj slučaj, tako da verujem da će to biti preduslov za dobar rezultat", istakao je pomoćni trener Tuzlaka Dženis Ćosić.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Za razliku, od Tuzle stvari su se u Sarajevu znatno promenile u odnosu na taj meč prvog kola. Tim Gorana Sablića je znatno jači i kvalitetniji, ali i u znatnoj boljoj formi. Čini se da je strateg bordo tima pronašao recept za dobre rezultate, pa su se i približili vodećem dvojcu na tabeli.

Gosti će tražiti priliku za revanš i ispiranje gorkog okusa iz tog prvog kola, što je i potvrdio Goran Sablić.

"Sigurno je da je ovo derbi kola, pa i ne treba sumnjati u motivaciju obe ekipe. Mi polako podižemo našu formu te verujem da možemo pružiti dobar otpor i revanširati se današnjem rivalu za onaj poraz na Koševu", jasan je Sablić.

BiH 1 - 12. KOLO

Subota

Posušje - Velež 2:4 (0:2)

/Serdarušić 81, Leko 90 - Zvonić 2pen, Radović 35, Ćosić 55, Peco 82/

Leotar - Radnik 1:0 (0:0)

/Sekulović 78/

Zrinjski - Široki Brijeg 4:0 (3:0)

/Bilbija 12, 15, Bašić 28, Jakovljević 54/

Nedelja

15.00: (2,70) Rudar Prijedor (2,70) Sloboda (2,95)

17.00: (2,55) Tuzla Siti (2,95) Sarajevo (2,85)

Ponedeljak

18.00: Borac - Željezničar

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rudar PrijedorBiH 1Sloboda TuzlaTuzla SitiFK SarajevoSarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara