Tm Šrajber (©Reuters)
Tm Šrajber (©Reuters)

Sarbriken na nogama: Ko izbaci Bajern i Ajntraht ne plaši se Menhengladbaha

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 14:37

Borusija pak favorit za prolaz u polufinale Kupa Nemačke

Prilično je čudno da Kajzerslautern više od mesec dana čeka rivala u polufinalu DFB kupa. Dok su se tri četvrtfinala najmasovnijeg nemačkog takmičenja odigrala kako je planirano, krajem januara, susret između Sarbrikena i Borusije Menhengladbah je morao da bude odložen zbog toga što je teren na Ludvigsparkstadionu bio natopljen zbog obilne kiše. U duelu trećeligaša i člana Bundeslige traži se četvrti polufinalista, koji će se boriti protiv Crvenih đavola za plasman u finale početkom aprila.

Ni to da je prošlo više od 40 dana posle predviđenog datuma dvoboja, ništa ozbiljno nije promenilo početnu poziciju protagonista. Apsolutno razumljivo, s obzirom na razliku u klasi. Naravno, trećeligaš iz Sarlanda važi za autsajdera protiv člana najvišeg ranga iz Donje Rajne.

Izabrane vesti

Međutim, svako ko eliminiše Karlsrue, potom rekordne šampione Bajern i Ajntraht iz Frankfurta iz nemačkog Kupa, ne treba da se plaši Ždrebaca, koji u poslednje vreme deluju haotično. Stoga je glavno pitanje da li bajka tima trenera

Ridigera Zila

može da se nastavi ili će Borusija da iskoristi kvalitativnu prednost?

20.30: (4,90) Sarbriken (3,60) Menhengladbah (1,75)

Iako su dva drugoligaša, Kajzerslautern i Fortuna Diseldorf, već u polufinalu DFB kupa, Sarbriken je nesumnjivo najveće iznenađenje u aktuelnom takmičenju. S jedne strane, zato što igra u trećoj diviziji, a ujedno i zbog slavnih imena koja je eliminisao. Plavo-crni su briljirali u DFB kampanji i pretvorili su svoj Ludvigsparkstadion u tvrđavu.


Sarbriken i Borusija Menhengladbah u poslednje vreme nisu uspeli da budu konstantni. U redovima domaćina je bilo mnogo samokritičnih reči posle remija 0:0 protiv Libeka pre dve nedelje. Čini se da je to probudilo tim, koji je proteklog vikenda savladao Aue sa 2:0. Trener

Zil

je govorio o "snažnom učinku" i "dobroj reakciji".

Ali ni gosti iz Menhengladbaha nisu u stanju da u seriji pružaju pozitivne rezultate u Bundesligi. Nedavno, posle remija 3:3 u rajnskom derbiju protiv Kelna, trener Ždrebaca Herardo Seoane je govorio o "glupim greškama, glupim gubicima lopte, glupim faulovima". Obe ekipe igraju i natprosečan broj nerešenih ishoda. Sarbriken ima čak 13 remija u tekućoj sezoni, u Borusija devet. Dok je Sarbriken devetoplasiran u trećem rangu sa 43 boda u 28 kola, Koltovi su na 12. poziciji u Bunedsligi sa 27 bodova posle 25 rundi.

Istorijski gledano, Menhengladbah ne odgovara Sarbrikenu. Ukupno je bilo 10 susreta između dva tima u prvoj i drugoj ligi, i samo jedna pobeda za plavo-crne. Ovog utorka je na programu prvi susret dva tima u Kupu.


KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak

20.30: (4,90) Sarbriken (3,60) Menhengladbah (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeSarbrikenBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara