Geret Sautgejt (©Reuters)
Geret Sautgejt (©Reuters)

Sautgejtov spisak: Bez TAA, debituje Votkins, vraćaju se Lingard, Šo i Stouns

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 15:59

Prvi poziv i za golmana VBA Sema Džonstona, ne zna se da li će moći da zaigra Džad Belingem zbog kovid protokola

Selektor Engleske Geret Sautgejt objavio je spisak od 26 igrača na koje računa na početku kvalifikacija za Mundijal u Kataru naredne godine, a najveće iznenađenje na istom je izostanak Trenta Aleksander Arnolda!

Niko još ne zna iz kog razloga nema jednog od najboljih bekova u Evropi. Činjenica je da igra daleko ispod prošlosezonskog nivoa i ove sezone je na samo pet asistencija u svim takmičenjima, tri u Premijer ligi. Kako je objavljeno, nema ni Harija Vinksa iz Totenhema, kao ni najboljeg igrača Aston Vile Džeka Griliša, ali zbog povrede.

Izabrane vesti

24. mart, 20.45: (1,83) Srbija (3,40) Repulika Irska (4,70)

Iz istog razloga start predigre za Katar propustiće i napadač Lidsa Patrik Bamford. On je bio bukvalno na ivici da dobije poziv, ali pošto se Sautgejt lično uverio da Bamford nije spreman za ispunjavanje reprezentativnih obaveza odlučio je da uruči debitantski poziv Grilišovom saigraču iz Aston Vile Oliju Votkinsu koji se dobro snašao u Premijer ligi i na kontu je od 12 golova i tri asistencije.

Prvi nastup u selekciji Tri lava mogao bi da upiše i golman Vest Bromvič Albiona Sem Džonston. On je prošao sve reprezentativne kategorije Engleske, a u tim upada umesto Džordana Pikforda koji je povređen.

-----------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

-----------------------

Sautgejt se takođe odlučio da za početak mundijalskih kvalifikacija vrati Džesija Lingarda, Džona Stounsa i Luka Šoa koji igraju odlično u svojim klubovima poslednjih sedmica i meseci. Lingard je dobio prvi poziv još od Lige nacija 2019, ali kako je proigrao posle selidbe u Vest Hem, Sautgejt nije ostao imun. Šo u nacionalnom timu nije bio još od utakmice istog takmičenja protiv Španije, u novembru 2018. godine, dok je Stouns poslednji poziv dobio u oktobru 2019.

Kako je objavljeno, supertalentovani Džad Belingem iz Dortmunda dobio je poziv, ali je pitanje da li će moći da se priključi saigračima zbog striktnih kovid protokola u Nemačkoj. Kiran Tripijer iz madridskog Atletika pozvan je iako je imao limitiranu minutažu ove sezone zbog suspenzije.

Ekipa će se okupiti u ponedeljak i zatim kreću pripreme za predstojeće mečeve protiv San Marina na Vembliju narednog četvrtka, dok onda sledi gostovanje Albaniji 28. marta i susret s Poljskom kod kuće tri dana kasnije.

SPISAK ENGLESKE – KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL

GOLMANI: Din Henderson (Mančester junajted), Sem Džonston (VBA), Nik Poup (Barnli).

DEFANZIVCI: Ben Čilvel (Čelsi), Konor Koudi (Vulvs), Erik Dajer (Totenhem), Ris Džejms (Čelsi), Hari Megvajer (Mančester junajted), Tajron Mings (Aston Vila), Luk Šo (Mančester junajted), Džon Stouns (Mančester Siti), Kiran Tripijer (Atletiko Madrid), Kajl Voker (Mančester Siti).

VEZNI RED: Džad Belingem (Dortmund), Fil Foden (Mančester Siti), Džesi Lingard (Vest Hem), Mejson Maunt (Čelsi), Kalvin Filips (Lids), Deklan Rajs (Vest Hem), Džejms Vord Prauz (Sautempton).

NAPAD: Dominik Kalvert Luin (Everton), Hari Kejn (Totenhem), Markus Rašford (Mančester junajted), Bukajo Saka (Arsenal), Rahim Sterling (Mančester Siti), Oli Votkins (Aston Vila).



tagovi

Džesi LingardLuk ŠoDžon StounsOli VotkinsTrent Aleksander ArnoldGaret SautgejtKvalifikacije za Mundijal 2022reprezentacija EngleskeSem Džonston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara