Savo o prelaznom roku: Filip i(li) Sadik sigurno ostaju, nema kupovina bez prodaja, nema osipanja ekipe

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.07.20. | 12:59

Leva noga i visina su bili kriterijumi za dovođenje Lalatovića, otkrio Partizanov trener

Nikad kraća pauza između dva prvenstva je gotova. Mesec i po je prošlo otkako se završilo prethodno, koliko danas kreće novo, a paralelno sa takmičarskim izazovima najinteresantnije teme ovdašnje fudbalske javnosti vezane su za prelazni rok, koji će u Partizanu posle zimske prodaje Strahinje Pavlovića Monaku doneti još jedan višemilionski transfer.

Pitanje je samo da li će se put inostranstva otisnuti Umar Sadik ili Filip Stevanovića. Na pitanje da li je moguće da bar jedan od njih ostane u Humskoj, možda obojica ili će i jedan i drugi biti prodati ovog leta Savo Milošević nudi odgovor koji bi trebalo da razveseli Grobare.

Izabrane vesti

„Sigurno neće otići obojica. Vreme će pokazati za kog ćemo se odlučiti. Idealna varijanta bi bila da prodamo Fiću, a da nam ostane na pozajmici godinu dana. Naši direktori pokušaće tako da sklope posao. Imamo i nekoliko rezervnih varijanti. Neće biti osipanja tima, ako jedan ode, lako ćemo nadomestiti. A može samo jedan da nas napusti”, obrazložio je Savo Milošević.

Takva politika posledica je finansijskog mira stečenog potpisom Pavlovića za Francuze vrednog 10.000.000 evra.

„Hvala Bogu, prvi put posle dugo godina Partizan ima praktično istu ekipu s kojom je okončao minulu sezonu. To je naš najveći plus. Neće biti kao prethodnih godina, kad je znalo da nas u prelaznom roku napusti od sedam do deset igrača, pa nastaje haos, jer je u novonastalim okolnostima nemoguće raditi”.


Moglo bi, ipak, da bude novijalija narednih dana. Kontakti su uspostavljeni sa napadačem češkog Banjika, Nemanjom Kuzmanovićem i kapitenom Čukaričkog, Markom Docićem.

„Dolasci u Partizan su isključivo uslovljeni odlasicma, a nemam najavu da bilo ko ide iz sadašnjeg kadra. Ne znam odakle takve informacije”.

Crno-beli su zasad angažovali samo dvojicu štopera. Maki Banjak ima finu biografiju, dok je angažman Dušana Lalatovića predstavljao iznenađenje za sportsku javnost, pa se nametnulo pitanje kojim kriterijuma se rukovodila struka prilikom angažovanja 21-godišnjeg Novosađanina.

„Leva noga i visina. To su bitne karakteristike modernog fudbala, u šta ste mogli da uverite na primeru Strahinje Pavlovića. To su stvari koje bi mogle da budu Lalatovićev veliki adut”.

Ono što mu nije adut odnosi se na broj utakmica, samo devet u Superligi i dve u Slovačkoj ove godine.

„Najpre da vidimo u kom je stanju. Bez ritma je, biće mu potrebno malo vremena da se spremni za za takmičarske utakmice. Na štoperskoj poziciji smo dobro popunjeni, Dušan je zalog za budućnost, ne moramo da žurimo, ima ogroman potencijal”.

U Humskoj uveravaju da imaju “nameštenu ekipu” i da im resursi sa strane nisu potrebni. Za to vreme večiti rival je vratio Aleksandra Kataija i Gelora Kangu, što otvara temu da li se nešto slično, kad su u pitanju povratnici, može očekivati u Partizanu?

„Ne bih komentarisao šta radi Zvezda, to nije moj posao. Obojica su kvaltetni igrači, poznajem ih, gledao sam ih više puta, a povratnici mogu da budu i pozitivni i negativni. Što se nas tiče, ne planiramo da dovodimo više igrača. Može jedino da se desi da nam nešto mnogo dobro iskrsne, a da ne košta mnogo, u tom slučaju ćemo probati da reagujemo. Nema potrebe da jurimo”, objasnio je Savo Milošević.


tagovi

Savo MiloševićDušan LalatovićFilip StevanovićSadik Umar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara