Sedmorica igrača Lajpciga imaju izlazne klauzule

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 21:07

Najbliži odlasku navodno Dominik Soboslaj...

RB Lajpcig ove sezone nije na nivou igara iz prethodnih godina - u Bundesligi za liderom Bajernom zaostaje već deset bodova, iz Lige šampiona već je eliminisan - ali vrednost njegovog tima "ne pati" zbog toga. Štaviše, stiče se utisak da fudbaleri Red Bulovog kluba nikad nisu bili traženiji.

Letos se najčešće se govorilo o Daniju Olmu, na kog je oko navodno bacila Barselona, da bi tokom poslednjih nedelja primat preuzeo trenutno najbolji igrač ovog tima - Kristofer Enkunku.

Izabrane vesti

Dobro je poznata politika Lajpciga da supertalentovane igrače preotima najvećim klubovima tako što u ugovore ubacuje koliko-toliko pristupačne otkupne klauzule. Na taj način, recimo, Saksoniju su napustili Nabi Keita (Liverpul, 60.000.000 evra) i Dajo Upamekano (Bajern, 42.500.000 evra), a sva je prilika da će i u budućnosti slično poslovati.

U tom cilju Bild je malo istraživao i došao do proverenih podataka da najmanje sedmorica igrača iz aktuelnog sastava Bikova imaju izlazne klauzule. Među ovom sedmoricom nema tržišno najinteresantnijih (Enkunku i Olmo), ali tu je velika želja Mančester Junajteda Dominik Soboslaj.

Kako se navodi, Mađar može da se seli u klub koji za njegovu slobodu deponuje 60.000.000 evra. Mada se pre samo nekoliko meseci žestoko opekao kupujući u Bundesligi (Džejdon Sančo je sve bliže etiketi totalnog promašaja), Junajted u stopu prati ovog momka i planira da krene po njega iduće godine.

Značajno manjom klauzulom vezan je Amerikanac Tajler Adams (40.000.000), međutim i za američkog univerzalca postoji ozbiljno interesovanje.

Defanzivac Lukas Klosterman, vezisti Konrad Lajmer i Amada Hajdara, te napadač Brajan Brobi mogu da idu za 35.000.000, dok je nekadašnji levi spoljni Mančester Sitija - Anhelinjo, procenjen na 50.000.000.

Španac ove sezone igra značajno ispod svog nivoa i za njega Bikovi, navodno, nemaju ponuda.


tagovi

BundesligaDominik Soboslaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara