Suma protiv Kolubare (© MN Press)
Suma protiv Kolubare (© MN Press)

Sejduba Suma rešenje za Santa Klaru

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.08.21. | 09:01

Bibars Natho čeka na klupi

Promena u ofanzivi Partizana. I to kakva. Na klupu se seli Bibars Natho, na teren će Sejduba Suma. Stručni štab crno-belih će, kako sad stvari stoje, promovisati Gvinejca u startera završnog susreta kvalifikacija za Ligu konferencija i afričkom vezisti poveriti ključeve igre u nameri da se preko Santa Klare domogne evropske jeseni (21, TV Arena sport 1, RTS 1).

Mada su tokom sedmice na treninzima u Sportskom centru „Zemunelo“ isprobane obe varijante, trener Aleksandar Stanojević je odlučio da Suma dobije prednost u odnosu na Izraelca, pa će sa pozicije „desetke“ kreirati napade Parnog valjka i sarađivati najpre sa Rikardom Gomešom, kome je, vredi podsetiti, pre samo četiri dana, namestio gol u Lazarevcu.

Izabrane vesti

Razlog rokade je dvostruki.

Prvi je oličen u činjenici da je Suma posle početnog zastajkivanja podigao nivo fizičke spreme i integrisao se u grupu, bio je strelac u Novom Pazaru, pogodio je penal u seriji protiv Sočija (uz dosta sreće, ali pogodio), asistirao protiv Kolubare i stekao uslov da bude starter. Prvi put u posle skoro godinu dana kad je reč o Evropi. Prethodno se našao u prvih 11 na gostovanju Sfintulu u Moldaviji, u Šarlroi je ušao s klupe (i bio precizan za izjednačenje), na dvomeču sa DAC-om i gostovanju Sočiju nije ni bio u konkurenciji, protiv Rusa je ušao baš kao i na Azorskim ostrvima i na tim mečevma je nagovestio da može da podseti na fudbalera koji je ne tako davno davao golove Videotonu, Olimpijakosu, Rudaru, Malatiji, Moldeu, AZ Alkmarau i Astani. Nadaju se u Humskoj da će i Santa Klari.

Drugi razlog što je Suma za ovaj meč u prednosti u odnosu na Natha skopčan je sa prikazom Izraelca ove sezone kad su u pitanju međunarodni okršaji. Svaku od pet utakmica odigrao je ispod nivoa fudbalera koji u biografiji ima čak 122 meča na evropskoj sceni. I svaki put je problem bio identičan: kad je pod pritiskom, duplom stražom, okružen fudbalerima koji ga ometaju, nekadašnji prvotimac moskovskog CSKA i Olimpijakosa nije donesio kvalitativnu prednost crno-belima i kreira akcije za ostatak tima. Jedini njegov potez u ofanzivi koji je imao vrednost tiče se proigravanja Danilu Pantću za vođstvo u Dunajskoj Stredi, ali čim su na programu jači rivali, poput Sočija ili Santa Klare, Natha nigde nije bilo.

Zato su u Partizanu rešili da pokušaju sa Sumom. Jedno od obrazloženja tiče se fizičkih karakteristika Gvinejca. Niskog težišta i nabijen, Sejduba podseća na veziste Santa Klare. Sve što karakteriše portugalski tim nedostaje Partizanovom i zato je ideja da se igračem sličnih mogućnosti parira rivalu. Bar od starta. A plan da se Bibars Natho ostavi na klupi ima i pozadinu: šta ako bude produžetaka ili penala? Kad već ne mogu Izraelac i Gvinejac zajedno, bar da crno-beli imaju odmornog igrača u završnici susreta i(li) sigurnog izvođača udaraca sa 11 metara, ako se tako bude odlučivao putnik u grupnu fazu.


tagovi

FK PartizanSejduba SumaBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara