Aleksandar Stanojević (©FK Partizan)
Aleksandar Stanojević (©FK Partizan)

Stanojević najavio Partizanovu ofanzivu: Sad je trenutak da rizikujemo! Polako sa Terzićem

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 12:36

“Zdjelar pokušava svim silama da igra, odlučnost mora da bude veća“, kaže trener crno-belih pred revanš sa Santa Klarom

Poslednji korak je po pravilu najteži. Prošao je Partizan bez većih poteškoća DAC iz Dunajske Strede, uz mnogo muka i neizvesnosti eliminisao Soči, a do grupne faze Lige konferencija deli ga samo 90, možda i 120 minuta, revanša sa Santa Klarom.

Premijerno ovog leta crno-beli su u situaciji da jure prednost rivala posle prve utakmice (1:2), uvereni da uz huk sa tribina mogu da nadmaše Portugalce i osiguraju evropsku jesen. Deseti put u istoriji.

Izabrane vesti

Svi dobro znamo koliko je utakmica bitna za nas i za klub. Spremni smo sto odsto da uz pomoć navijača pobedimo i plasiramo se u Evropu“, uvodne su reči Aleksandra Stanojevića pred meč u četvrtak veče.

Velike su šanse da na njemu može da računa na dvojicu vezista Sašu Zdjelara i Danila Pantća, iako su početne prognoze po pitanju njihovog oporavka bile obeshrabrujuće.

Svim silama Zdjelar pokušava da igra. Trenutno je na treningu, po podne će probati sa ekipom, nadam se dobrim vestima. Slično je sa Pantićem. Obojica su između osam i deset sati dnevno provodili na terapijama. Rizikovaćemo! Sad je trenutak da rizikujemo“.

Ne do kraja, jer je sudeći prema rečima šefa stručnog štaba rano da Nikola Terzić zauzme mesto u prvih 11, iako je doprineo eliminaciji Sočija i dao gol Kolubari, a taktički je zadovoljio u Novom Pazaru. No, za Santa Klaru...

Terziću svaka čast, pokazuje karakter, ali sam pristalica opredeljenja da se mladi igrači razvijaju prirodnim putem. U prvih šest meseci nije dobijao šansu. Dobiće je ponovo, zavisi od situacije i načina igre. Polako...

Ovo bi moglo da znači ostanak Filipa Holendera na levom krilu, ali bez obzira ko bude starter, Partizan mora da bude energičniji nego pre šest dana u Ponta Delgadi. Tad je delovao ukočeno.

„Desilo nam se isto što i Sportingu, Benfiki i ostalim velikim portugalskim klubovima kad gostuju na Azorskim ostrvima. Uz sve poštovanje Santa Klare, naša prva linija odbrane nije bila dovoljno agresivna. Odlučnost mora da bude veća, a da li ćemo uspeti da se nametnemo – ne znam. Teško je igrati protiv ekipa iz jakih liga. Biće nam teže nego protiv Sočija, jer Santa Klara dolazi iz jakog takmičenja kakvo je portugalsko. Imate primer Rio Avea, prošlog leta je na penale ispao od Milana, a onda ispao iz Primeire. To je dokaz iz kakvog prvenstva stiže Santa Klara. Njihovo takmičenje je drugačije od našeg“.

Uprkos tome, prošlost hrabri crno-bele. Navikli su da igraju utakmice velikog značaja.

Mi smo klub koji ima dosta iskustva u Evropi i ogromnu energiju sa tribina koja nas pokreće. Sigurno ćemo igrati drugačije, otresitije, sa više rizika nego u Portugaliji. Da, fudbaleri Santa Klare su gostovali poznatim klubovima u tamošnjoj ligi, ali ovde je specifično, emotivna smo nacija, naša publika nas bodri na poseban način. Nosi nas“.

Bila je jedan od presudnih faktora i protiv Sočija. Tad je odluka pala sa bele tačke. Ako se opet stigne do pucanja penala, Partizan će biti spreman.

Ne možemo sve da stignemo, nismo ih vežbali ovih dana, ali se nadam da smo ih izvežbali minulih sedmica. Znamo ko na koji način šutira. Spremni smo za sve opcije. Sve je otvoreno“, ističe Aleksandar Stanojević, uz napomenu da se odlazak Karlosa Žuniora u Al Šabab neće osetiti u igri Santa Klare.

„Jeste im otišao igrač, drugi je došao, a svakako Portugalci imaju pojedince sličnog kvaliteta. Ne znam koliko je sutrašnji susret bitan Santa Klari, nama je svaki važan. Posebno u Evropi. Naši navijači su nam 12. igrač, to je velika razlika u poređenju sa prvom utakmicom. Sad moramo da odigramo agresivnije, sa više energije nego u Portugaliji“.



tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićSanta Klara

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara