Odson Eduar (©Reuters)
Odson Eduar (©Reuters)

Seltik oslabljen, debi trenera Postekoglua protiv Danaca

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.07.21. | 12:37

Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona: Prvi takmičarski meč u sezoni za tim iz Glazgova sa Ozijem grčkog porekla na klupi. Midtjiland loše krenuo u domaćem šampionatu, poražen na premijeri od Odenzea. Promo kvota u Mozzartu na pobedu zeleno-belih - 2,15

Midtjiland želi reprizu prošle sezone kada je uspeo da se plasira u grupnu fazu Ligu šampiona, dok Seltik, posle nekoliko godina posrtanja, želi natrag u elitno takmičenje Starog kontinenta. Jedan od derbija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je dvomeč škotskog i danskog vicešampiona. Prvi meč igra se večeras (20.45) na Seltik parku u Glazgovu.

Oba tima su prošle sezone predali krunu u domaćim prvenstvima - Seltik gradskom rivalu Rendžersu, a Midtjiland Brondbiju. Zeleno-beli iz Glazgova su u padu. Prednost Midtjilanda je što je domaći šampionat počeo, ali tim trenera Boa Henriksena je poražen od Odenzea na premijeri (1:2). Seltik je igrao prijateljske utakmice ovog meseca i nije se proslavio. Na poslednje dve protiv Bristol Sitija i Prestona tim iz Glazgova nije postigao gol. Seltik mnogo bolje igra na svom stadionu.

Izabrane vesti

20.45: (2,15) Seltik (3,35) Midtjiland (3,60)

Škotski vicešampion nije registrovao za ovaj dvomeč Kristofera Ajera i Olivera Ničama koji su blizu odlaska iz kluba. Norveški defanzivac bi mogao uskoro da pređe u novog člana Premijer lige Brentforda, dok je Ničam drugi deo šampionata proveo u Marselju i verovatno je završio epizodu u zeleno-belom dresu.

Seltik ima novog trenera posle neuspešne prošle sezone, kada je smenjen Irac Nil Lenon. Australijanac grčkog porekla, Andž Postekoglu, pomalo je iznenađujuće stigao na kormilo velikana iz Glazgova. Napadač Seltika Li Grifits bio je pod istragom policije zbog aktivnosti na društvenim mrežama, ali je trener Pestekoglu najavio je da će računati večeras na iskusnog napadača.

Za Seltik ne mogu da igraju pojačanja ovog leta, Kjoga Furuhašija i Lila Abadu, dok je pod znakom pitanja Džejms Forest koji se tek vratio iz karantina posle preležnog virusa korona. Grčki golman Vasilis Barkas se oporavio od povrede, branio je protiv Prestona pre nekoliko dana u prijateljskom meču i biće spreman da stane među stative. Zeleno-beli sve nade polažu u francuskog napadača Odsona Eduara.

20.00: (1,35) Ferencvaroš (4,50) Žalgiris (8,50)

Midtjliland će biti lišen usluga krilnog napadač Arala Simsira koji je bio pozitivan na virus korona. Rovit je Nikolas Madsen. Pobednik ovog dvomeča igraće u narednoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona sa boljim iz duela PSV - Galatasaraj.

Utakmicu u Glazgovu, Seltik - Midtjiland, možete da gledate uživo na portalu mozzartsport.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

SeltikMidtjilandLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaKvalifikacije za LŠ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara