Arijan Ademi (©Reuters)
Arijan Ademi (©Reuters)

Šćepović napada Modre u Maksimiru, Krznar s najjačim adutima, vraća se i Livaković

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.07.21. | 11:52

Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona: Srpski napadač uzdanica Kiprana u Zagrebu. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Dinama - 1,43

Omonija je prošle sezone bila kobna po Crvenu zvezdu, hoće li ove za Dinamo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona? Na Maksimir danas (20.00) stiže prvak Kipra, klub koji je osvojio titulu posle 11 godina suše. Za razliku od APOEL-a i Anortozisa, Omonija nikada nije igrala u grupnoj fazi najjačeg takmičenja na tlu Starog kontinenta. Zagrepčani žele što bolji rezultat u prvom meču jer se plaše revanša i tropskih uslova u ovoj ostrvskoj državi u revanšu naredne nedelje.

Trener Dinama Damir Krznar na konferenciji za medije izjavio je kako uopšte ne želi kiparske uslove da koristi kao alibi.

Izabrane vesti

"O vrućini i uslovima u revanšu ne bih pričao. Potenciranje vrućine stvara kontraefekat, daje mojim igračima alibi. To im mora biti samo dodatni motiv, moraju biti sposobni odgovoriti na sve vremenske uslove", rekao je Krznar, prenosi Germanijak.

20.00: (1,43) Dinamo Zagreb (4,10) Omonija (7,25)

Modri su u prvoj rundi kvalifikacija prošli islandski Valur ukupnim rezultatom 5:2. Posle 3:2 na Maksimiru u Rejkjaviku nije bilo problema za Dinamo. U prvom takmičarskom meču nove sezone Krznar je odmarao reprezentativce - Livakovića, Petkovića, Oršića, Gavranovića i Ivanušeca. Trener Dinama će večeras na teren da izvede najjače adute.

Na golu će opet biti Dominik Livaković, u sastav se vraća i Stefan Ristovski, a jedino je pitanje hoće li na krilu, odnosno u sredini terena, zaigrati Luka Ivanušec ili Lovro Majer. Reprezentativci Hrvatske Mislav Oršić i Bruno Petković biće najistureniji u napadu hrvatskog šampiona.

Uzdanica kiparskog prvaka, koji s klupe predvodi norveški stručnjak Hening Berg, nekadašnji napadač Partizana Marko Šćepović. Tim iz Nikozije je prošle nedelje osvojio Superkup Kipra posle penala protiv Anortozisa.

Norveški stručnjak u Zagreb stiže s iskusnom timom od kojih je većina zagazila u četvrtu deceniju života. Na golu je Fabijano (33), levi bek je Jan Lecjaks (30), a tu je mađarski reprezentativni štoper Adam Lang (28). Na sredini terena su iskusni domaći igrač Fotis Papoulis (36), Španac Đordi Gomez i Francuz Erik Bautek. Alternativa Šćepoviću je iskusni Slovak Mihal Duriš (33).

"Očekuje nas izuzetno zahtevan protivnik. Omonija je tim sastavljena od iskusnih igrača, a vodi ih iskusni trener koji zna da igra na rezultat. Očekuje nas rovovska bitka. Cilj je da se postavimo autoritativno, kao favoriti, i da ostvarimo prolaz u sledeće kolo", istakao je Krznar, prenosi Germanijak.

Zagrepčani su kvalitetniji, ali je Omonija poznata kao čvrsta ekipa koja će sigurno da igra defanzivno na Maksimiru.

20.30: (2,45) Rapid B. (3,35) Sparta Prag (2,90)

Dinamo je šokiran na startu prvenstva Hrvatske. U Zagrebu je poražen od Slaven Belupa (0:2), ali su Mislavu Oršiću i drugovima u ovom delu sezone prioritet kvalifikacije za Ligu šampiona i pokušaj da se nađe među 32 najbolje ekipa u elitnom takmčenju na Starom kontinentu

"Nijedan poraz nikada nije dobro došao, ali odmah posle utakmice prebacili smo se na Omoniju. Moji igrači su profesionalci, a ovo je sport u kojem su pobede i porazi normalna stvar. Odmah smo se okrenuli utakmici protiv Omonije, ali to ne znači da nismo analizirali utakmicu protiv Belupa i videli šta nije bilo dobro", zaključio je trener Zagrepčana.


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaKvalifikacije za LŠLiga šampionaDinamo ZagrebOmonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara