(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Sepsi igra na kartu remija, za Botošani je pobeda imperativ

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 09:51

Od ekipe iz Svetog Đorđa su ove sezone efikasniji samo FCSB i Kluž

Rumunski šampionat ulazi u foto-finiš kada govorimo o ligaškom delu. Poznata su tri učesnika plej-ofa četiri kola pre kraja, preostalo je da se podele još tri karte. Kluž, FCSB i Univerzitatea Krajova ne moraju da brinu, oni su već seli u voz, koji vodi u plej-of. Kluž i FCSB su najozbiljniji kandidati za krunu, vicešampion Krajova polako gubi korak, ali još nije na nenadoknadivom zaostatku.

Sepsi i Botošani su najbliži da osiguraju mesto među najboljih šest timova i tako nastave bitku za izlazak na evropsku scenu, a 27. kolo rumunskog prvenstva donosi nam upravo okršaj ova dva kluba (16.30). Pobednik će napraviti krupan korak ka cilju, a ukoliko to bude Sepsi, sasvim je izvesno da će se naći u plej-ofu.

Izabrane vesti

Tim iz grada Svetog Đorđa u Transilvaniji može da igra i na kartu remija. A to mu i najbolje ide. Sepsi i Akademika Klinčeni su kraljevi remija. Neverovatnih 13 puta su ove sezone sa rivalima podelili bodove. Botošani već nema taj luksuz da deli plen. Domaćin se neprestano osvrće jer je Astra u velikom naletu i preti da istisne Botošani iz plej-of zone.

16.30: (2.65) Botošani (2.95) Sepsi (2.95)

Sepsi, prošlogodišnji finalista Kupa Rumunije, nikada nije slavio na gostovanju Botošaniju, ali ni generalno. Dva tima su se u Ligi 1 sastala devet puta, Botošani je ostvario pet pobeda, a kao po pravilu utakmice koje igraju na stadionu Munisipal završavaju se nerešenim ishodom. Botošani je kod kuće protiv Sepsija trijumfovao samo u prvom međusobnom duelu, i to izrazito ubedljivo – 5:1. Naredna tri meča na ovom stadionu nisu iznedrila pobednika.

U decembru su Sepsi i Botošani remizirali, a bodom je bio zadovoljniji tim iz grada Svetog Đorđa. Botošani je imao 2:0, a dva gola prednosti i pobedu prokockao je u nadoknadi. Domaćin je preko Radoslava Dimitrova u 95. minutu poravnao rezultat.

Hamidu Kejta, najbolji strelac Botošanija sa 13 golova, dao je svoj doprinos u remiju sa Sepsijem početkom decembra. Francuski napadač ima daleko bolju drugu sezonu u Botošaniju, ali je u poslednje vreme utihnuo. Nije pogodio ravno mesec dana. Najbolji strelac Sepsija je slovački napadač Pavol Šofranko. Postigao je šest golova ove sezone.


RUMUNIJA 1 - 27. KOLO

Ponedeljak

Gaz Metan - Univerzitatea 0:2 (0:0)

/Ivan 49, Kikaldu 60/

Klinčeni - Voluntari 0:1 (0:1)

/Jefte 45/

Hermanštat - Vitorul 0:0

UTA Arad - FCSB 0:1 (0:1)

/Morutan 41/

Kindija - Astra 0:1 (0:0)

/Raspopović 74/

Kluž - Jaši 4:0 (2:0)

/Čipčiju 43, Omrani 45+2, Deak 60, 87/

16.30: (2.65) Botošani (2.95) Sepsi (2.95)

19.30: (2.35) Din. Bukurešt (2.95) Arđeš (3.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SepsiBotošaniDinamo BukureštArđeš PiteštiRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara