Serđi, Karim Benzema i Radamel Falkao (©Reuters)
Serđi, Karim Benzema i Radamel Falkao (©Reuters)

Serđi se oprašta od klupe Barselone, Falkaov povratak na Bernabeu posle osam godina

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.11.21. | 11:37

Španski velikani igraju danas mečeve 13. kola Primere, Katalonci od 16.15 časova gostuju Selti u Vigu, dok Real Madrid od 21.00 dočekuje gradskog rivala Rajo Valjekano

Zanimljiv fudbalski dan u Španiji. Ove subote će na teren izaći i fudbaleri Barselone i Real Madrida, dva najtrofejnija kluba koji imaju totalno suprotne sezone. Katalonci, kao što je poznato, nalaze se u ogromnoj krizi, tek su deveti na tabeli i nedavno su smenili trenera Ronalda Kumana. S druge strane, Kraljevski klub ima priliku da se izvoji na liderskoj poziciji Primere, posle remija Real Sosijedada sa velikim rivalom Atletik Bilbaom (1:1).

Prva će na teren Barselona, od 16.15 časova, kada će gostovati Selti u Vigu. Biće to poslednji put da sa klupe Katalonce predvodi Serđi, v. d. šef stručnog štaba. Više nema dileme, Ćavi će da se vrati na Kamp Nou i zvanično će postati novi trener u ponedeljak, dok Serđiju predstoji povratak u omladinski pogon.

Izabrane vesti

16.15: (3,60) Selta (3,50) Barselona (2,15)

Pokušaće Serđi da donese tri boda iz Viga kao dobrodošlicu za svog nekadašnjeg saigrača. Barseloni to očajnički treba, pošto su iz poslednja tri kola osvojili samo bod. U prošlom kolu su remizirali sa Alavesom (1:1).

Bolje dane za tim sa Kamp Noua najavila je Liga šampiona. U utorak je u elitnom takmičenju savladan Dinamo u Kijevu (1:0), čime je napravljen ogroman korak ka plasmanu u osminu finala.

Selta skoro 200 minuta nije dala gol, od pobede nad Hetafeom sa 3:0. Izgubila je u pretprošlom kolu od Real Sosijedada (2:0), a zatim je odigrala 0:0 sa Rajo Valjekanom.

Poslednji put protiv Barselone je tim iz Viga igrao u maju ove godine. Kao gost je priredio veliko iznenađenje i trijumfovao je posle preokreta sa 2:1, golovima Mine u 38. i 89. minutu. Nažalost, 25-godišnji napadač se muči sa povredom i mala je šansa da će zaigrati.

Derbi dana, verovatno i čitavog kola, očekuje nas od 21.00. Tada će Real Madrid da ugosti najprijatnije iznenađenje Primere, gradskog rivala Rajo Valjekano.

Franhirohosi su se letos vratili u elitni rang, a status kluba im je drastično uvećao dolazak Radamela Falkaa. Iskusni Kolumbijac je odmah pokazao svoju klasu, uprkos tome što još nije spreman da odigra 90 minuta. Na sedam nastupa, od čega svega četiri kao starter, već je postigao četiri gola.

Popularni Tigar će zaigrati posle više od osam godina na stadionu „Santijago Bernabeu“. Kada je prošli put kročio na tom terenu, u dresu Atletiko Madrida, Falkao je osvojio trofej. Savladao je Real u finalu Kupa Kralja.

21.00: (1,35) Real Madrid (5,60) Rajo Valjekano (9,00)

Posle tog meča je bilo mnogo spekulacija o tome da bi on mogao da pređe baš u redove Kraljevskog kluba. Navijači su se pobunili, na kraju je on ipak napustio Španiju i tog leta potpisao za Monako, posle čega mu je karijera bila u padu. Jednom prilikom je njegov otac Radamel Garsija, nažalost sada pokojni, otkrio da je Falkao imao veliku želju da se oproba u Realu, ali da ga je teška povreda ligamenata u Francuskoj definitivno odvojila od Madrida.

Falkao je sjajan, daje gol na svakih 81 minuta, ali i Real ima svog „ubicu“. Karim Benzema igra vrhunsku sezonu, dao je 13 golova i zabeležio sedam asistencija na 14 mečeva. Od dolaska Karla Ančelotija na klupu Madriđani generalno deluju mnogo opasnije, u proseku beleže dva šuta više po meču nego prošle sezone. Pored Benzeme efikasan je i Vinicijus (devet golova i pet asistencija), pa je naš Luka Jović daleko od neke značajnije uloge.

Real neće da bude kompletan ni večeras. Geret Bejl se i dalje nije oporavio od povrede kolena, 28. koju je zadobio od dolaska u Madrid, pa će Ančeloti ponovo morati da eksperimentiše na mestu desnog krila. Pokazalo se da je baš ta pozicija najslabija ove sezone, pošto su se od odlaska Velšanina na bolovanje tu smenjivali Rodrigo, Valverde, Azar, Lukas Vaskez i Asensio i niko se nije ustalio. Očekuje se da će Ančeloti za meč sa Rajom ponovo da pruži šansu Asensiju ili Azaru, koji je u oktobru odigrao svega 44 minuta. Italijan je na konferenciji za medije u petak obećao javno Belgijancu da će da dobije određenu minutažu, jer radi dobro na treninzima. Pitanje je da li se to odnosi baš na gradski derbi.

Što se tiče gostujućeg tima, u startnu postavu se vraća Oskar Treho, drugi najbolji asistent u ligi sa šest nameštenih golova. Ovaj 33-godišnji Argentinac je odmarao protiv Selte, odigrao je 27 minuta. Duel sa Realom biće mu 200. u dresu Franjhirohosa. U tim se vraća i crnogorski štoper Esteban Saveljić, koji se oporavio od povrede.

---------------------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

BarselonaRajo ValjekanoRadamel FalkaoPrimeraReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara