David Loaiza (©AFP)
David Loaiza (©AFP)

"Sikteruša" za Independijente Medeljin

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.03.22. | 23:03

Deportivo Pereira dočekuje DIM, u kolumbijskoj prestonici uzgajivača kafe u sklopu 13. runde Aperture

Pored dva duela između klubova G7 - velikih sedam - koji su na programu drugog dana vikenda, jedan od zanimljivijih mečeva u sklopu 13. kola kolumbijske Aperture odigraće se noćas (03.15) na stadionu Ernan Ramirez Viljegas u Pereiri između lokalnog Deportivo Pereire i Independijentea iz Medeljina.

Moćnicima sa planine, kako glasi popularan nadimak kluba iz glavnog grada regije Antiokija, predstoji jedno od, za njih, najtežih gostovanja, kada su u pitanju ligaški susreti. Independijente nije ostvario pobedu na Viljegasu više od 12 godina. Ipak, prilikom sagledavanja te statistike, mora se uzeti u obzir i činjenica da je Pereira gotovo osam sezona provela u Kategoriji B, a da je na najjaču scenu kolumbijskog fudbala ponovo stupila tek 2020. godine, što znači da Poderoso nije slavio na predhodna tri gostovanja. Opet, kada se izuzmu ligaški okršaji, Independijente je u osmini finala Kupa Kolumbije 2020. savladao Matekanjose u gostima sa 2:0, a naposletku i osvojio pomenuto takmičenje. Bila je to poslednja pobeda za Crvene iz Medeljina u prestonici regije nadaleko poznate po proizvodnji i uzgajanju kafe.

Izabrane vesti

U odnosu na prethodni meč protiv Miljonariosa, stručni štab na čelu sa Huliom Komesanjom pripremio je nekoliko novena za noćašnji okršaj. Golman Andres Moskuera neće se naći u startnoj postavi zbog isključenja u poslednjoj utakmici, a njegova zamena biće Luis Vaskez, koji je iskoristio priliku koju je imao u sredu kada je morao da zameni svog saigrača. Adrijan Aregi se vraća pošto je odradio suspenziju zbog gomilanja žutih kartona, Felipe Pardo je takođe odslužio dva datuma suspenzije posle isključenja u klasiku Antiokije sa Atletiko Nasionalom, a i Lusijano Pons je ponovo dostupan, pošto je prebrodio povredu zadobijenu u utakmici Kopa Sudamerikane protiv Amerike u Kaliju. Što se tiče izostanaka, jedino se Vladimir Ernandez još uvek oporavlja od tegoba u mišićima i sačekaće potpuni oporavak, tako da će vrlo verovatno biti u opticaju tek za sledeću utakmicu protiv Envihada na Atanasio Žirardotu.

Independijente se trenutno nalazi na 4. mestu sa 21 osvojenim bodom, beležeći tom prilikom sedam pobeda i pet poraza, bez nerešenog ishoda, što je opšta suprotnost u odnosu na prethodnu sezonu, kada su Moćnici bili tim sa najviše remija. Sastav iz Medeljina u dosadašnjem toku Aperture zabeležio je tek jednu pobedu na strani, i to protiv Amerike u Kaliju, dok je u preostalih pet susreta zabeležio poraze, što je još jedna od otežavajućih okolnosti, znajući da idu na po njih tradicionalno teško gostovanje.

03.15: (3,30) Deportivo Pereira (3,00) Independijente Medeljin (2,25)

Sa druge strane, Pereira ove sezone ima mešovite rezultate kada su u pitanju domaći nastupi. Od pet duela koliko su od početka sezone odigrali na svom Viljegasu, zabeležili su dve pobede, jedan remi i dva poraza. Ipak, i to je dosta bolja statistika kada se pogledaju gostovanja na kojima je doživela tri poraza uz jednu pobedu i remi. Matekanjosi se tako nalaze 15. mestu sa 14 osvojenih bodova, koliko ima i Agilas Doradas, koji je na lestvici niže zbog lošije gol razlike. Do kraja ligaškog dela, preostalo je još osam kola, tako da Pereira još uvek ima šanse da se dokopa nekih od pozicija koje vode u eliminacionu fazu, znajući das u samo pet bodova udaljeni od 8. i poslednjeg mesta koje vodi u nastavak takmičenja.

Ucelokupnoj statistici vođenoj u Kolumbijskoj ligi, Deportivo Pereira i Independijente Medeljin susreli su se ukupno 178 puta, uz 74 pobede Moćnika sa planine, naspram 47 koliko su ostvarili Matekanjosi uz 57 nerešenih ishoda.

Ovo će biti 27. meč za DIM u kojem će Nikolas Galo imati ulogu glavnog arbitra. Bilans prethodnih 26 utakmica bio 10 pobeda, 11 remija i četiri poraza. Zanimljivo, poslednja utakmica u kojoj je Galo sudio Moćnicima, bila je upravo utakmica protiv Deportiva Pereire, novembru 2021. godine na Atanasio Žirardotu. Susret je završen bez postignutih golova uz sedam žutih kartona, pet za domaćina i dva za goste iz Pereire.

Još jedna stavka koja ne ide u prilog timu iz Medeljina kada su u pitanju ligaški susreti je ta što Deportivo Pereira trenutno ima niz od sedam utakmica bez poraza u duelima sa Independijenteom, što na svom, što na gostujućem terenu, uz dve pobede i pet remija.

Deportivo Pereira je izgubio dve od poslednje tri utakmice kod kuće u Ligi I-2022, izgubivši samo jednu od prethodnih 13 domaćih utakmica u višoj diviziji pet pobeda, sedam remija). Još jedna zanimljivost vezana za tim iz Matekanje je ta da je više od polovine svojih golova na turniru Apertura postigao posle kornera, čak sedam od dosadašnjih 13 pogodaka.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KOLUMBIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Bukaramanga - Jaguares /u toku/

Envigado - Onse Kaldas /u toku/

Nedelja

00.10: (2,45) Union Magdalena (2,85) Aguilas Doradas (3,10)

03.15: (3,30) Deportivo Pereira (3,00) Independijente Medeljin (2,25)

22.10: (1,70) Deportivo Kali (3,40) Kortulua (5,00)

Ponedeljak

00.15: (1,83) Alijansa Petrolera (3,30) Patriotas Bojaka (4,30)

02.30: (1,75) Deportes Tolima (3,35) Amerika Kali (4,70)

Utorak

00.30: (2,30) Deportivo Pasto (2,95) La Ekvidad (3,25)

02.35: (1,80) Atletiko Nasional (3,35) Santa Fe (4,40)

Četvrtak

03.00: (1,95) Miljonarios (3,25) Juniors (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Deportivo PereiraIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara