Filip Mladenović i Tomaš Pekhart (©Shutterstock)
Filip Mladenović i Tomaš Pekhart (©Shutterstock)

Sita Legija Rakovu ne veruje: Varšavski tim izgubio sedam poslednjih Superkupova

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 11:26

Šest dana pred start Ekstraklase u Poljskoj se igra duel za uvodni trofej

Stiče se utisak da Legiju baš i ne zanima Superkup Poljske. Kako drugačije objasniti činjenicu da najtrofejniji i najdominantniji tim u zemlji nije osvojio uvodni nacionalni trofej u sezoni od 2008. godine. Odigrao je varšavski sastav od tada čak sedam duela za pehar Superkupa i svaki put ostao kratkih rukava, a ove subote mu se pruža prilika da prekine negativan niz pošto ukršta snage sa Rakovom, koji je gladan trofeja (20.00).

Za razliku od Legije koja je propustila samo četiri evropske kampanje u ovom milenijumu, ekipa iz Čenstohove će ovog leta debitovati u međunarodnim okvirima iako se radi o kolektivu formiranom pre tačno 100 godina. Do te mogućnosti crveno-plavi su stigli osvojivši kup, prvi veliki trofej u klupskoj istoriji, odnosno završivši kao drugoplasirani u Ekstraklasi, odmah iza sastava Česlava Mihnijevica.

Izabrane vesti

20.00: (2,05) Legija (3,25) Rakov (3,50)

Rakov je bio najprijatnije iznenađenje minule sezone u šampionatu, a tokom pauze nije preterano menjao tim. Ostao je jedino bez standardnog defanzivca Kamila Pjatkovskog koji je otišao u Salcburg za 5.000.000 evra. Boje kluba brane trojica srpskih internacionalaca, pošto su se ovog leta Marku Poletanoviću pridružili Milan Rundić i Žarko Udovičić.

Sa druge strane, Legija je već startovala u novoj kampanji kvalifikacija za Ligu šampiona i preskočila prvu prepreku u vidu prvaka Norveške Bodea, kojeg je savladala bez većih problema u oba duela. Jedan od najboljih igrača Legionara je reprezentativac Srbije Filip Mladenović, a sastav ekipe se nije bitnije promenio u odnosu na proteklu sezonu.

Tradicija je na strani Legije, koja je u dosadašnjih 13 dvoboja sa Rakovom ostvarila osam pobeda, četiri puta je bilo nerešeno, a sastav iz Čenstohove se radovao samo jednom. U prošloj sezoni tim iz Varšave je oba puta trijumfovao u prvenstvu.

SUPERKUP POLJSKE

Subota

20.00: (2,05) Legija (3,25) Rakov (3,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PoljskaLegijaLegija VaršavaRakov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara