Džon Stouns slavi pogodak sa saigračima (©Reuters)
Džon Stouns slavi pogodak sa saigračima (©Reuters)

Siti na auto-putu ka najdužoj seriji pobeda i Pepova lična karta za divljenje

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 17:43

Još četiri recke i Građani će postati besmrtni

Teško da će neko moći da zaustavi ovakav Mančester Siti na putu ka novoj šampionskoj kruni u Premijer ligi, a posle 20 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima apetiti Pepa Gvardiole i njegovih izabranika mnogo su veći. Misli su najviše usmerene ka konačnom osvajanju Lige šampiona, ali i svih dostupnih trofeja do kraja sezone.

Mnogo pre nego što uopšte bude overio titulu najboljeg kluba Engleske i napao Ligu šampiona, Siti bi mogao da ispiše nove stranice istorije i postane klub s najviše uzastopnih trijumfa u Ligama petice!

Izabrane vesti

Sa dvadeset vezanih recki Siti je došao na treću poziciju večne liste među klubovima iz pet najjačih takmičenja na Starom kontinentu. Ispred se nalaze samo još madridski Real i minhenski Bajern. Kraljevski klub je u periodu od septembra do decembra 2014. godine uspeo da veže čak 22 pobede na svim meridijanima pre nego što je Valensija na Mestalji slavila sa 2:1 i prekinula impozantan niz. Aktuelni osvajač Bundeslige i Lige šampiona, između ostalog, slavio je jednom više od Reala i trenutno je na vrhu. Bajern je pobedničku seriju započeo pre ravno godinu dana i završio je gotovo sedam meseci kasnije i to pošto je Hofenhajm na svom terenu slavio sa ubedljivih 4:1 u nemačkom prvenstvu.

NEDELJA, 17.30: (2,40) Čelsi (3,25) Mančester junajted (3,05)

Sitiju su do najviše pozicije na ovoj listi potrebne još četiri pobede. Sve četiri utakmice odigraće u Premijer ligi, od čega tri na svom terenu. Prvo protiv Vulvsa u utorak od 21 čas, zatim u gradskom derbiju s Junajtedom pet dana kasnije od 17.30, dok će 10. marta u goste doći Sautempton (19.00). U slučaju da prođe sve tri prepreke uspešno, Siti bi istorijsku, dvadeset četvrtu pobedu zaredom jurio na Krejven Kotidžu protiv Fulama.

Siti je dosad nadigrao Sautempton (1:0), Arsenal (4:1), Njukasl (2:0), Čelsi (3:1), Mančester junajted (2:0), Birmingem (3:0), Brajton (1:0), Kristal Palas (4:0), Aston Vilu (2:0), Čeltenam (3:1), VBA (5:0), Šefild junajted (1:0), Barnli (2:0), Liverpul (4:1), Svonsi (3:1), Totenhem (3:0), Everton (3:1), pa opet Arsenal u Premijer ligi (1:0), Borusiju Menhengladbah (2:0) i sada Vest Hem (2:1).

Mančester Siti je od ovih dvadeset recki čak četrnaest upisao u Premijer ligi. Trenutno se nalazi u seriji od dvadeset sedam utakmica bez poraza u svim takmičenjima – dvadeset četiri pobede i tri remija. To je drugi najduži niz u klupskoj istoriji. Prethodni je trajao od aprila do decembra 2017. godine.

Današnji trijumf nad Vest Hemom obeležio je i Gvardiolinu jubilarnu 200. recku otkako vodi Siti. On je tako postao trener sa najmanjim brojem odigranih utakmica kako bi upisao 200 pobeda! Iza njega ostaje Žoze Murinjo kome je kao treneru Čelsija bilo potrebno 309 mečeva za tako nešto, a na trećoj poziciji je Keni Dagliš s Liverpulom u 333 utakmice. Gvardiola je takođe pribeležio i 500. pobedu u trenerskoj karijeri! S Barselonom ih je imao 179, Bajernom 121 i sa Sitijem 200…

Impozantno!



tagovi

Pep GvardiolaMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara