Kristijan Stuani (levo), vratio Đironu u Primeru (©Reuters)
Kristijan Stuani (levo), vratio Đironu u Primeru (©Reuters)

Slaviće se u Kataloniji: Đirona u eliti, gledaćemo opet Stuanija u Primeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 23:19

Posle tri godine ekipa sa stadiona Montilivi igraće s Barselonom, Realom, Atletikom... U revanšu finala baraža Segunde pobeđeno Tenerife na Kanarskim ostrvima sa 3:1

Katalonija je dobila još jedan tim u Primeri. Posle tri godine u najjači rang španskog fudbala se vraća Đirona. Pre nedelju dana nije bilo golova, a u revanšu finala Segunde, tim sa stadiona Montilivi je pobedio Tenerife na Kanarskim ostrvima sa 3:1.

Dve prethodne sezone u Segundu, Đirona je bila u vrhu, borila se za povratak u najbolje društvo, ali je ostajala bez elite u baražu. Treća je bila sreća, pa ćemo naredne sezone ovaj simpatični klub, iz grada koji je udaljen 100 kilometara od Barselone i ima oko 100.000 stanovnnika, da gledamo u Primeri. Ovim mečom je spuštena zavesa na sezonu u Španiji.

Izabrane vesti

U narednoj Primeri ćemo opet da gledamo „ikonu“ Đirone u prethodnih šest godina, urugvajskog veterana Kristijana Stuanija, koji je ove sezone postigao 24 gola u šampionatu. Veteran koji ima 35 godina doveo je goste u vođstvo u 42. minutu iz penala. Pre toga je jedan igrač domaćeg tima igrao rukom, a iskusni golgeter je sa 11 metara rutinski prevario čuvara mreže Tenerifa Sorijana.

21.30: (2,40) Godoj Kruz (3,20) Defensa i Hustisija (3,10)

Tenerife je izjednačila u 59. minutu. Strelac je bio Karlos Ruiz posle asitencije Koredera. Domaćin je imao terensku inicijativu, ali su gosti bili opasniji. Novo vođstvo Đirone je usledilo u 68. minutu. Autoglom Leona je tim iz Katalonije opet poveo. Lopta je udarila u nesrećnog defanzivca i prevarila golmana Sorijana.

Od drugog primljenog pogotka, domaćin se nije oporavio. Sve dileme oko 20. učesnika Primere rešio je Arnau Martinez u 80. minutu. Garsija je izveo slobodan udarac, a na pravom mestu našao se Martinez i sa sedam, osam metara doneo veliko slavlje svom timu i povratak u elitu.

SEGUNDA - FINALE BARAŽA (REVANŠ)

Nedelja

Tenerife - Đirona 1:3 (0:1) /prva utakmica: 0:0/

/Ruiz 59 - Stuani 42pen, Leon 68ag, Martinez 80/




tagovi

SegundaPrimeraĐironaKristijan StuaniTenerife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara