Slavoljub Đorđević (©MN Press)
Slavoljub Đorđević (©MN Press)

Slavoljub Đorđević pred promocijom u Nišu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 17:11

Još nije zvanično, ali bivši trener Radnika i Vojvodine na pragu je klupe Radničkog, kluba za koji je svojevremeno igrao

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Radnički je u foto-finišu potrage za naslednikom Nikole Trajkovića, a na cilj će, sva je prilika, prvi stići onaj koji je imao i pol-poziciju na početku trke – Slavoljub Đorđević.

Izabrane vesti

Nekadašnji trener Radnika, Vojvodine i zvezdinih omladinaca tokom vikenda je već obavio razgovor sa Ivicom Tončevim, prvim čovekom niškog kluba, pretresene su mnoge teme, ali do konačnog dogovora nije došlo, što bi, prema informacijama Mozzart Sporta, trebalo da se dogodi već u toku večeri. Ekipa je dobila slobodno do utorka popodne, a ogromni su izgledi da taj trening obavi nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, ali – to su mnogi zaboravili – i niškog Radničkog, čiji je dres nosio u jednoj polusezoni početkom ovog veka.

Đorđević je bez posla od letos, kada je drugi put u svojoj trenerskoj karijeri napravio podvig u Surdulici. U svom prvom mandatu na krajnjem jugu Srbije Radnik je uveo u plej-of, u drugom ga je spasio ispadanja kada se činilo da je to nemoguća misija.

Važi za defanzivnog perfekcionistu, trenera čiji se timovi karakterišu čvrstom odbranom i malim brojem primljenih golova. U svakom slučaju, što se stila igre tiče, Radnički bi verovatno čekao veliki zaokret u odnosu na ono što se igralo pod Nikolom Trajkovićem.

Niški tim će, ako se dogovor ozvaniči, 43-godišnji stručnjak preuzeti u krajnje delikatnoj situaciji, na 14. mestu na tabeli, sa svega 13 osvojenih bodova iz 14 kola, a pred paklenu seriju mečeva, u kojoj će Radnički, odmah posle reprezentativne pauze, u razmaku od tri nedelje, igrati, redom, protiv Čukaričog, TSC-a, Crvene zvezde (Kup), Partizana, pa Vojvodine. Onda još i Železničara i imenjaka iz Kragujevca pred zimski odmor.



tagovi

Radnički NišSlavoljub Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara