Fudbaleri Hajduka (©Reuters)
Fudbaleri Hajduka (©Reuters)

Šljonsk sprema Hajduk za Tobol

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 13:15

Splićani igraju drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Sloveniji

Pred Hajdukom je drugi ispit na pripremama u Sloveniji. Sastav Jensa Gustafsona će danas igrati protiv poljskog Šljonska iz Vroclava. Početak utakmice prvobitno je planiran za 17 č, ali klubovi su se dogovorili da na travnjak istrče sat kasnije jer se u Sloveniji očekuju visoke temperature.

Biće to druga utakmica za Splićane na pripremama u Zreču. U subotu su sa 2:1 pobedili rumunsku Krajovu, a za očekivati je da će Šljonsk da bude nešto zahtevniji protivnik. Prošlu sezonu završio je na četvrtom mestu Ekstraklase i tako osigurao nastup u kvalifikacijama za Ligu Konferencije, gde će igrati protiv estonskog Paidea. Hajdukov trener Jens Gustafson u prošloj utakmici je koristio dve različite postave u dva poluvremena, a videćemo hoće li se za nešto slično odlučiti i danas.

Izabrane vesti

18.00: (1,97) Hajduk (3,70) Šljonsk (3,10)

U istom takmičenju Hajduk će igrati protiv kazahstanskog Tobola, koji je trenutno vodeća ekipa tamošnje lige. Priliku da ih vide na delu Splićani su imali juče, kada je Tobol u derbiju prvenstva, na svom terenu, odigrao 2:2 protiv Kairata iz Almatija. Gosti su poveli golom Šušenačeva u prvom poluvremenu, Tobol je u nastavku preokrenuo rezultat zahvaljujući Valijulinu i autogolu Dugalića da bi u 73. ostao s igračem manje zbog isključenja Mužikova. Kairat je iskoristio igrača više i izjednačio preko legendarnog Brazilca Vagnera Lava. Posle 18 odigranih kola Tobol je na prvom mestu s 39 bodova, druga je Astana s 38, dok Kairat na kontu ima 34 boda.

Do dvoboja protiv Kazahstanaca ostalo je više od 20 dana. Dovoljno vremena da se Bili pripreme i uigraju. Današnji dvoboj protiv Šljonska brojna navijačka baza Hajduka moći će da gleda preko zvaničnog klupskog kanala Hajduk Digital TV. Primera radi, utakmicu protiv Krajove pratilo je čak 35.000 ljudi, a Poljaci bi danas mogli da privuku još više pažnje.


tagovi

ŠljonskHajduk SplitPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara