Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Sloboda gazi na startu, Leotar jači za trojicu u Tuzli

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 11:02

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Povratnik u elitni rang gostuje na Tušnju

Da je neko pre početka nove sezone Premijer lige pravio predviđanja oko eventualnog poretka, teško da bi u sam vrh tabele stavio ekipe Slobode i Leotara. Verovatno bi se u toj prognozi ova dva tima našla u donjem delu tabele i borbi za opstanak, ali zasad, start sezone pokazuje drugačije.

Sloboda i Leotar se nalaze na drugom i trećem mestu, što svakako spada u dva najprijatnija iznenađenja. Tuzlaci su u dva kola upisali maksimalnih šest bodova, savladavši prvo na Tušnju Rudar Prijedor (1:0), a potom u Bijeljini ekipu Radnika (1:2), pa se zajedno sa svojim komšijama iz Tuzla Sitija nalaze na deobi prvog mesta.

Izabrane vesti

20.00: (1,40) Sloboda (4,20) Leotar (7,75)

Večerašnji duel na Tušnju (20.00) prilika je za maksimalnih devet bodova i velika satisfakcija za crveno-crne, što bi značilo čelo tabele. Daleko od toga da Sloboda nema kvalitetnih igrača i da Mladen Žižović nije dobar trener, ali realno, prvo mesto ni najveći optimisti nisu očekivali. Istina, tek je početak sezone, ali najvažnije je skupljati bodove, što je potvrdio i trener Slobode.

"Sjajno smo otvorili sezonu i upisali dve pobede. U jako dobrom raspoloženju dočekujemo Leotar koji je pokazao da, iako nije igrao elitni rang prethodnih godina, ima kvalitet, pa ne očekujem da ćemo imati lagan posao. Moramo dati maksimum da ih pobedimo i verujem da hoćemo uz podršku naših navijača“, rekao je Žižović.

Kao i u slučaju Slobode, tako i najzagriženiji navijači trebinjskog Leotara nisu mogli očekivati da posle prva dva kola da njihov tim sakupi četiri boda i bude na trećem mestu. Pogotovo, kada se u obzir uzme činjenica da su u oba susreta bili gosti. Novopečeni premijerligaš je prvo u Bijeljini savladao Radnika (0:1), pa onda uzeo bod banjalučkom Borcu na vrućem gostovanju u Banjaluci (0:0).

Ta dva duela pokazala su Leotaru da može biti pandan dugogodišnjim premijerligašima, te da ima šta pokazati u društvu najboljih. Zbog činjenice da Trebinjci nemaju preterano širok igrački kadar, ne bi bilo isključeno da posle nekog vremena forma bude u padu, ali kada dobro ide, treba to iskoristiti, što je potvrdio i trener Leotara Branislav Krunić.

"Mi smo planirali da u četiri kola osvojimo četiri boda, ali smo taj cilj već ostvarili. Pokazali smo da možemo da igramo i to me raduje. Ovi momci nisu navikli na ovakav ritam utakmica, jer ih je dosta igralo u nižem rangu, ali nadam se da ćemo imati snage da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu. Dosta igrača je došlo pred sam start koji još nisu dostigli optimalnu formu, ali verujem momcima, i ako ponovimo igru iz prva dva kola, imamo se čemu da se nadamo“, istakao je Krunić koji će u ovom susretu moći da računa na trojicu novajlija Marka Perišića, Marka Perišića i Đoka Milovića.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 3. KOLO

Petak

20.00: (1,40) Sloboda (4,20) Leotar (7,75)

Subota

19.00: Željezničar - Posušje

21.00: Sarajevo - Zrinjski

Nedelja

21.00: Široki Brijeg - Radnik

Ponedeljak

20.00: Velež – Rudar Prijedor

Odloženo

Borac Banjaluka – Tuzla Siti

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sloboda TuzlaLeotarBiHBiH 1Premijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara