Igrači Slobode (©YouTube)
Igrači Slobode (©YouTube)

Sloboda traži svetlo na kraju tunela u mestu gde nije nikada pobedila, navijači zahtevaju smenu trenera

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 13:30

Široki Brijeg dočekuje tivala iz Tuzle koji je u velikoj krizi

Treći krug prvenstvenog takmičenja Široki Brijeg će da otvori domaćom utakmicom protiv tuzlanske Slobode. Crveno-crni gostuju večeras na Pecari u poslednjem meču 23. kola Premijer lige BiH, sa ciljem da pronađu svetlo na kraju tunela. Simbolično, put do pobede traže tamo gde nikada ranije nisu slavili...

Plavi, generalno, nisu gostoljubivi. Doživeli su ove sezone samo dva poraza na domaćem terenu, ali niko se posebno nije naigrao na Pecari. Generalno gledano, najmanje golova viđeno je na tom zdanju, ukupno 17 iz 11 duela, a tek nešto više pogodaka palo je na gostujućim mečevima Slobode - 19.

Izabrane vesti

Tradicija još kaže da tim iz Tuzle nijednom nije trijumfovao na 21 okršajem na Pecari, pošto je doživeo 14 poraza i izvukao sedam remija.

18.00 (1,92) Široki Brijeg (3,20) Sloboda (4,00)

Široki je trenutno šestoplasiran sa 29 osvojenih bodova. Na minula četiri ligaška meča je bez pobede, a u poslednjem meču je ostvario pirovu pobedu nad Veležom minimalcem u revanšu četvrtfinala Kupa.

"Svaka je utakmica bitna i svaka nosi određeni imperativ. U nekima smo podbacili i stvorili lošiju sliku o nama i to želimo da izmenimo. Zanimaju nas samo tri boda. Treba nam jedna dobra utakmica da ostanemo na putu prema cilju koji smo zacrtali. Uostalom, želimo pobedom lagodnije da odemo na reprezentativnu pauzu", naglasio je Jure Ivanković, kormilar Širokog.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Za utakmicu sa Slobodom neće konkurisati samo povređeni Nikolas Ljanos i Vinko Rozić.

S druge strane, Sloboda je sakupila 25 bodova, a posti na devet prethodnih mečeva. Poslednje slavlje u prvenstvu ekipa Mladena Žižovića ostvarila još sredinom oktobra kada je na Tušnju sa 3:0 savladan Radnik. Žižović je pod pritiskom rezultata, a naročito je u nemilosti navijača, koji su na prošlom meču istakli transparent kojim traže da ode sa kormila.

PREMIJER LIGA BIH – 23. KOLO

Subota

Zrinjski - Radnik 4:0 (3:0)

Nedelja

Sarajevo - Posušje 6:0 (6:0)

Tuzla Siti - Rudar Prijedor 1:0 (1:0)

Borac - Leotar 2:0 (2:0)

Željezničar - Velež 1:0 (1:0)

Ponedeljak

18.00 (1,92) Široki Brijeg (3,20) Sloboda (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU ligeŠiroki BrijegSloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara