Aleksandar Čavrić (levo) u dresu Slovana iz Bratislave (©Reuters)
Aleksandar Čavrić (levo) u dresu Slovana iz Bratislave (©Reuters)

Slovan se na Čavrićevim plećima probija do pete uzastopne titule

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.04.23. | 12:55

Tim iz Bratislave ima priliku da se barem na dva dana vrati na lidersku poziciju u šampionatu Slovačke ukoliko ovog petka od 20.30 časova savlada Spartak iz Trnave

Hoće li se dominacija Slovana iz Bratislave u slovačkom fudbalu nastaviti ili će ove sezone napokon „mađarski“ DAC iz Dunajske Strede da skine šampiona sa trona, prvi put posle pet godina? Ostalo je još četiri kola do kraja prvenstva, a kako je Slovan trenutno drugi, veoma važno mu je da ovog petka od 20.30 časova savlada trećeplasirani Spartak iz Trnave pred svojim navijačima.

Ta utakmica otvoriće 7. kolo plej-ofa prvenstva Slovačke. Trenutno, Dunajska Streda ima poen više od aktuelnog prvaka, što je malo s obzirom na to da je početkom aprila bila na +6.

Izabrane vesti

Međutim, Slovan je u direktnom duelu savladao DAC sa 2:1, a posle toga je lider u prošlom kolu odigrao 1:1 protiv Spartaka i sada opet imamo dramatičnu završnicu. U njoj će svakako aktuelni šampion da bude malo više koncentrisan, pošto je završio takmičenje u Ligi konferencije, gde je dogurao do osmine finala, a tamo ga je savladao švajcarski Bazel.

Od tog poraza Slovan nije izgubio više nijednu utakmicu. U prvenstvu je ostvario četiri pobede i jedan remi, a u Kupu Slovačke je preko Skalice stigao do finala, u kojem će rival 1. maja da mu bude upravo Spartak.

20.30: (1,67) Slovan Bratislava (3,50) Spartak Trnava (5,10)

Zbog toga, gosti iz Trnave će verovatno da kombinuju malo sa sastavom večeras, da sakriju adute za njima važniji duel. Spartak će u prvenstvu svakako gotovo sigurno da bude treći, što takođe garantuje mesto u Ligi konferencije, jer ima 14 bodova manje od Slovana, a šest više od Banske Bistrice.

Što se tiče domaćina, navijači će gledati u pravcu srpskog internacionalca Aleksandra Čavrića. Nekadašnji krilni napadač OFK Beograda, Genka i Orhusa igra u sjajnoj formi u poslednjih nekoliko nedelja, bio je strelac na svakoj od poslednje tri ligaške utakmice.

Protiv Dunajske Strede i Banske Bistrice postigao je 28-godišnji Srbin po jedan gol, dok je protiv Žiline dva puta zatresao mrežu u trijumfu sa 4:2. Bez Čavrića je teško zamisliti Slovan, ove sezone je odigrao čak 48 mečeva u svim takmičenjima i postigao 21 gol – 12 u prvenstvu, pet u kupu i četiri u Ligi konferencije.

Uostalom, Čavrić je neko na koga se već dugo oslanja Slovan. Sa timom iz Bratislave osvojio je srpski fudbaler po četiri titule i kupa. Zato ni ne čudi što je uoči ove sezone uprava produžila sa Čavrićem ugovor do leta 2025. godine.

U prvom meču ove sezone protiv Spartaka iz Trnave (0:0), sredinom septembra, Čavrić je nosio kapitensku traku. U drugom, 4. marta, ona se vratila na ruku Vladimira Vajsa juniora, sina trenera Slovana Vladimira Vajsa seniora. Ipak, Čavrić je tada proveo u igri 68 minuta i postigao je pogodak za 2:0, a njegov tim je na kraju slavio sa 4:1.

Posle toga u Trnavi je Slovan igrao još jednom, 2. aprila, kada su ponovo odigrali nerešeno bez golova. Čavrić je odigrao svih 90 minuta. Od te utakmice, nije prošla nijedna na kojoj se on nije upisao u strelce...

SLOVAČKA 1 (PLEJ-OF) – 7. KOLO

Petak

20.30: (1,67) Slovan Bratislava (3,50) Spartak Trnava (5,10)

Subota

18.00: (2,15) Banska Bistrica (3,40) Žilina (3,10)

Nedelja

17.30: (3,50) Železijarne Podbrezova (3,35) DAC Dunajska Streda (2,00)

***Kvote su podližne promenama



tagovi

Slovačka 1Aleksandar ČavrićSlovan BratislavaSpartak Trnava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara