Kanga
Kanga

Slučaj Kanga: Zvezda čeka prvu ponudu

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.12.20. | 09:19

Trener Dejan Stanković je oprostio Gaboncu, ali...

Idiličnu atmosferu u Crvenoj zvezdi izazvanu odličnim rezultatima na domaćem i međunarodnom frontu krajem jeseni pokvario je Gelor Kanga. Ponašanjem na utakmici sa Liberecom reprezentativac Gabona je iziritirao šefa stručnog štaba Dejana Stankovića, došlo je do verbalnog obračuna na poluvremenu duela sa Liberecom, što je Crvena zvezda objasnila u saopštenju za javnost. Mladi trener crveno-belih bio je jako ljut na iskusnog vezistu, kreatora antologijskih golova, u prvom trenutku bio tvrd u nameri da Gelora Kangu odstrani iz takmičarskog tima.

Izabrane vesti

Kasnije je pod tutorstvom najznačajnijih ljudi Crvene zvezde došlo do smirivanja strasti. Generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić je govorio da Kanga ima dugoročan ugovor sa crveno-belima i da će biti opcija i za prolećnu polusezonu.

Ipak, jasno je da saradnja Dejana Stankovića i Gelora Kange više ne može da bude idilična. Bivši vezista Lacija i Intera je oprostio Kangi ponašanje iz Češke, u koje spada i gaf na beogradskom aerodromu, ali nije zaboravio... Može se čuti da će lucidni Afrikanac imati vrlo težak zadatak da se izbori za minutažu u slučaju da ostane na Marakani. Žargonski rečeno: počeće pripreme iz „minusa“ i moraće besprekornim ponašanjem da ubedi Dejana Stankovića da zaslužuje važnu ulogu u timu. Pitanje je da li Kanga u kontinuitetu može da smiri bubice, iako Dejan Stanković ne sumnja u njegove igračke kvalitete i smatra ga jednim od najboljih pojedinaca tima koji se domogao evropskog proleća.

Biće Kanga pod posebnom lupom Dejana Stankovića od 8. januara, iako crveno-beli veruju da bi potencijalno žarište mogli da smire prodajom bivšeg člana Sparte iz Praga. Letos su crveno-beli doveli Kangu bez obeštećenja, ali za veliku platu od 500.000 evra. Učinili su ga jednim od najplaćenijih igrača tima, projektovanog da ima ozbiljnu ulogu.

Već na kraju letnjeg prelaznog roka, posle duela sa jermenskim Araratom, na Marakanu je stigla zvanična ponuda od dva miliona evra za Gelora Kangu. I tada je Gabonac imao blage nesuglasice sa Dejanom Stankovićem, ali na Marakani su se plašili reakcija javnosti i odlučili da odbiju ponudu turskog Rizea.

I pored toga što je imao samo solidnu sezonu Gelor Kanga je minulim radom gotovo savršen igrač za tržište Turske ili Bliskog istoka. Na Marakani se zato nadaju da bi od Gelora Kange, posle svega što se dešavalo, mogli solidno da zarade. Odnosno da će se javiti neki od klubova sa istoka spreman da izdvoji više od milion evra za usluge iskusnog veziste.

Ne bi u tom slučaju u Ljutice Bogdana mnogo razmišljali, prodali bi Gelora Kangu i smanjili rizik od potencijalnog novog sukoba sa Dejanom Stankovićem i definitivnog odstranjivanja iz tima. Mada je odavno poznato da Kangi vrlo prija život u Beogradu i igranje u Crvenoj zvezdi. I da će potencijalni novi poslodavac morati da ga privuče milionskim ugovorom.

Imao je Gelor Kanga solidna izdanja ovog proleća, dao je važan gol protiv Genta, ali se u kontinuitetu očekivalo više. Odgovorni sa Marakane su ga pravdali rečima da nije imao pripreme, odnosno da je zbog virusa korona i čestih putovanja, ostao bez prave mogućnosti da pokaže koliko može.

Crvena zvezda je dobro pokrivena na ofanzivnim pozicijama u manevru, a dolazak Filipa Sinkernagela iz Bodoa približilo bi Gelora Kangu izlaznim vratima Marakane. Posebno što se očekuje povratak Aleksandra Kataija koji je igrao sjajno u tandemu sa Mirkom Ivanićem.


tagovi

Zvezdan TerzićDejan StankovićGelor Kanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara