Sluti na Spidijev kraj u Zvezdi...

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.12.20. | 15:54

Navodno, krilni fudbaler Crvene zvezde ima ponudu iz Katara

Početak je bio blistav, uz gomilu dobrih poteza na pripremnim utakmicama. Imao je Srđan Spiridonović i sjajan uzlet na početku Superlige, kada je u prva dva kola postigao dva pogotka i imao isto toliko asistencija. Sve je slutilo da je sportski sektor Crvene zvezde pogodio sa odlukom da za Srbina iz Beča plati 250.000 evra poljskom Pogonu, i da će popularni Spidi uspeti da donekle popuni kopačke Nemanje Radonjića. Crvena zvezda dugo traga za krilom sličnih kvaliteta, a ne bi bilo iznenađenje da potragu nastavi i u zimskom prelaznom roku i dobije brzinu u kontinuitetu, jer je posle odličnog početka Srđan Spiridonović zapao u ozbiljnu igračku i psihološku krizu.

Popravio je donekle statistiku, u prvom delu sezone, zaključno sa jučerašnjom utakmicom u Gornjem Milanovcu, postigao je tri gola i upisao pet asistencija. Ali odavno nekadašnji član Panioniosa, Mesine i bečke Austrije, nije prva opcija Dejana Stankovića u ofanzivnom delu manevra. Sporadično je Spiridonović dobijao šansu i u mečevima velikog intenzieta. Startovao je u Zinhajmu, počeo je i beogradski meč protiv Hofenhajma kada je bio jedan od najslabijih aktera na terenu. Totalno inferioran u sudaru sa fizičkim moćnim bundesligaškim igračima, naterao je Dejana Stankovića da ga ostavi u svlačionici već posle prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Baviće se u narednom periodu u Ljutice Bogdana statusom Gelora Kange, a jedna od tema biće i Srđan Spiridonović. Pored Aleksandra Katija i El Fardua Bena, Crvena zvezda na krilnim pozicijama ima mlade snage u Željku Gavriću i Andriji Raduloviću. Još ako se ispostave tačnim priče da crveno-beli žele krilnog fudbalera, sličnih referenci kao Spiridonović, jasno je da bi nekadašnji reprezentativac Austrije u mlađim selekcijama, bio na marginama. Ili bi morao da blesne tokom priprema u Turskoj.

Čini se, prema govoru tela, da ni Srđan Spirdonović nije zadovoljan statusom u Crvenoj zvezdi. On se obavezao na vernost srpskom šampionu do 2022. godine, kao velika želja sportskog sektora i stručnog štaba crveno-belih. Međutim, popularni Spidi se nalazi u svojevrsnoj agoniji i prekid saradnje u ovom slučaju deluje kao spasonosno rešenje za dve strane.

Posle mršave polusezone Spiridonović ne može da se pohvali interesovanjem ozbiljnih klubova, makar srednjeg nivoa. Posebno, što je slične oscilacije imao kod bivšeg trenera Koste Runjajića u Pogonu. Nemački stručnjak, srpskog porekla, čak je u neposrednim razgovorima sa ljudima iz Crvene zvezde, posle odličnog Spiridonovićevog starta, rekao da sačekaju još malo za konkretan sud. I bilo je tako.

Navodno, jedna menadžerska agencija pokušava Spiridonoviću da pronađe uhlebljenje u Aziji, odnosno Kataru. Sve bi trebalo da bude poznato posle novogodišnjih praznika. Srpski šampion ne bi mogao da računa na veliko obeštećenje, uzimajući u obzir Spiridonovićev status u klubu u poslednja tri meseca.

Slaba forma Srđana Spiridonovića poklopila se i sa pričama o noćnim izlascima za koje je čuo i trener Dejan Stanković. Mladi stručnjak je posle Spidijevog potpisa govorio o lepom pojačanju, koji će biti iznenađenje za navijače, ali... Čini se da je krilni fudbaler izgubio poverenje šefa stručnog štaba. A i ostalih instanci u klubu.

Sluti na kraj saradnje sa Crvenom zvezdom... 


tagovi

Dejan StankovićSrđan Spiridonović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara