(©AFP)
(©AFP)

Sol Americi se crno piše: Gvarani nepogrešiv u "malim utakmicama", pobeda ga gura ka krunisanju

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 23:10

I tradicija je na strani žuto-crnih...

U paragvajskoj Klausuri dešava se ono što niko nije očekivao, jer po svemu sudeći do titule neće ni Olimpija, ni Sero Portenjo, ni Libertad… U prvi plan izbio je Gvarani i niko ne može da mu stane na put.

Imao je Gvarani dva “izleta”, ali odavno ne spada u glavne kandidate za šampionsko zvanje. Zlatno Gvaranijevo doba bilo je u prošlom veku, a u ovom ima po jednu titulu u Aperturi i Klausuri.

Izabrane vesti

Apsolutni hit u Paragvaju je žuto-crni tim. Bez poraza je Gvarani u Klausuri. Ima učinak od šest pobeda i tri remija, a ukoliko uzme meru Sol Americi (01.30), steći će kapitalnu prednost od osam bodova prednosti u odnosu na Sero Portenjo i Sportivo Lukvenjo.

01.30: (3.15) Sol Amerika (3.25) Gvarani (2.20)

Nezaustavljivo deluje Gvarani zbog ubojitog napada, ali ni odbrana žuto-crnih ne zaostaje. Gvarani je najefikasniji tim paragvajske Klausure sa 25 golova… A, odbrana je kapitulirala samo sedam puta, dva više od Sero Portenjove, koji gaji potpuno drugačiju fudbalsku filozofiju (gol-razlika 9:5).

Nije se istakao Gvarani u derbijima (remizirao sa Nasionalom, Libertadom, Sero Portenjom), ali je uspešno zatvorio sve “male utakmice”. Tamo gde je morao da osvoji bodove nije krahirao. Sa druge strane, Sol Amerika je standardno na sredini tabele, igra promenjivo… Uoči susreta sa Gvaranijem je poražena od 12. Oktobra, a pre toga remizirala.

Pored forme nije ni tradicija na strani Sol Amerike. Prethodna tri puta kada je ukrstila koplja sa Gvaranijem – izgubila je. Miriše na novi trijumf žuto-crnih i iskorak ka tituli u Klausuri.

PARAGVAJ 1, KLAUSURA – 10. KOLO

Utorak

01.30: (3.15) Sol Amerika (3.25) Gvarani (2.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaParagvajParagvaj 1GuaraniKlub Guarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara