(©Reuters)
(©Reuters)

Španskog prvaka oblikuje Baskija: Da vidimo od čega je Barselona satkana

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 15:00

Anoeta potencijalni kamen spoticanja

Decenijama Baskija nema šampiona, ali se u njoj često dodeljuje kruna prvaku Španije. Poligon je za prosipanje bodova i posrtanje Barselone, Real Madrida i Atletika u bitkama za naslov prvaka. Ne kruniše Baskija direktno šampiona, ali indirektno i te kako ume da odluči o tome ko će zasesti na tron. Trka dvokolica je od dolaska Dijega Simeonea postala trka utroje, a glavni takmaci su umeli da slome zube na San Mamesu i Anoeti.

Prkosni baksijski klubovi Atletik Bilbao i Real Sosijedad koristili su svaku priliku da favoritima pomrse konce, lomila su se koplja u Baskiji, padali su već viđeni šampioni, a današnje gostovanje Barselone na Anoeti (21.00) moglo bi da odluči u kom će se smeru kretati sezona Kataloncima. Početak kraja ili aktivna borba do poslednjeg daha...

Izabrane vesti

Figurirao je Real Sosijedad dugo za plasman među prve četiri ekipe, ali ga je crni decembar odaljio od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Nije sve otišlo u nepovrat, ali je četvrto mesto teško dostižno, a prvi korak ka njemu je rušenje Blaugrane i kvarenje fešte na Nou Kampu. U slavljeničkoj atmosferi dolazi Barselona u San Sebastijan ili kako ga Baski zovu Donostiju. Ne zbog ovosezonski rezultata koji su daleko od sjajnih i zabašureni su sa osvojenih 46 bodova od mogućeg 51 boda na poslednjih 17 utakmica, već zbog tri rođendana. A da li će ga Ronald Kuman, Đordi Alba i Antoan Grizman, bivši igrač Real Sosijedada, pamtiti po lepom, zavisiće od ishoda meča pred reprezentativnu pauzu.

21.00: (3,70) Sosijedad (3,60) Barselona (1,98)

Zaista igra Blaugrana dobro u poslednje vreme, a za to je ponajviše zaslužan skok forme Lionela Mesija i Antoana Grizmana. Tražio se dvojac Barselone na početku sezone, nije uspevao da uhvati ritam, tada ni Blaugrana nije ličila na tim i ozbiljnog konkurenta za titulu.

Pokrenuo se Barselonin napadački tandem, pokrenula se i kompletna četa Ronalda Kumana. Lionel Mesi i Antoan Grizman iako dosta osporavani ove sezone, najbolji su tandem lige. Predvode listu strelaca sa kombinovano postignutih 28 golova, a u solo trci prednjači Argentinac sa 21 golom. Takođe, njih dvojica su namestila 15 golova. Drugi tandem lige su Luis Suarez i Markos Ljorente. Atletikov dvojac spakovao je 27 golova i kod njih 10 asistirao, a treću poziciju drži Sosijedadov tandem. Mikel Ojarzabal i Aleksander Isak su kombinovano dali 22 i namestili osam golova.

Švedski napadač Aleksander Isak vezao je šest utakmica sa postignutim golom i stao rame uz rame sa Darkom Kovačevićem, a da je bio precizan i protiv Real Madrida, ispisao bi klupsku istoriju. Jasno je da će od napadačkog trija Isak – Ojarzabal – Portu pretiti najveća opasnost Blaugrani. Sa druge strane će prema najavama španskih medija Ronald Kuman razbiti ubitačni tandem Mesi – Grizman. Barselona će opet početi u formaciji 3-5-2, a argentinskom virtuozu će društvo u napadu praviti Usman Dembele.

Barselona je otpurtovala čarterom u San Sebastijan, a Ronald Kuman ni za ovaj meč neće moći da računa na Serhija Roberta, Đerara Pikea, Felipe Kutinja i Ansu Fatija. Od Sosijedadovih prvotimaca van stroja je i dalje Načo Monreal, a u tim se vraćaju Martin Zubimendija, David Silva i Karlos Fernandez. Imanol Alguasil bi mogao da posegne za povratnicima kao rešenjima sa klupe.

-----------------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22,

a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

-----------------

Meč Real Sosijedad - Barselona (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMERA – 28. KOLO

Petak

Betis - Levante 2:0 (0:0)

/Fekir 70, Huanmi 75/

Subota

Bilbao – Eibar 1:1 (1:1)

/Berčiče 9 – Kike 17/

Selta - Real Madrid 1:3 (1:2)

/Mina 40 - Benzema 20, 30, Asensio 90+3/

Ueska - Osasuna 0:0

Valjadolid - Sevilja 1:1 (1:0)

/Oreljana 44pen - Bono 90+4/

Nedelja

Hetafe - Elče (u toku)

16.15: (2,10) Valensija (3,35) Granada (3,60)

16.15: (1,42) Viljareal (4,30) Kadiz (8,50)

18.30: (1,38) Atletiko M. (4,40) Alaves (10,0)

21.00: (3,70) Sosijedad (3,60) Barselona (1,98)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaReal SosijedadPrimeraŠpanija

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara