Huan Pakini (@Reuters)
Huan Pakini (@Reuters)

Spektakl u Aveljanedi: Sedam golova, dva crvena - rezervista Luna junak Arsenala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.21. | 23:43

Independijente tri puta stizao do izjednačenje, ali na kraju vezista Sarandija drugim pogotkom na meču doneo pobedu svom timu na stadionu Oslobodioca Amerike u četvrtog kolu druge faze Kupa Dijega Armanda Maradone

Spektakl u Superklasiku, u duelu Boke Juniors i River Plejta u nedelju ujutru (2:2), a mnogo uzbuđenje i u drugom meču četvrtog kola Grupe A druge faze Kupa Dijega Armanda Maradone. Independijente i Arsenal Sarandi su odigrali uzbudljiv meč sa čak sedam golova, dva crvena kartona (po jedan na obe strane). Na kraju – 3:4. Gosti su ostvarili prvi trijumf u drugoj rundi Liga kupa Argentine, takmičenje koje je dobilo ime po legendarnom El Pibeu koji je preminuo krajem prošle godine.

Arsenal je tri puta vodio, ali se crveno-beli nisu predavali. Sa igračem manje u 83. minutu pogotkom tinejdžera Alana Velaska stigli su do trećeg izjednačenja – 3:3. Velasko ima samo 18 godina, a ovo mu je treći gol u sezoni, a drugi u Kupu Dijega Armanda Maradone. Jednom je zatresao mrežu i u Kopa Sudamerikane.

Izabrane vesti

Činilo se da neće biti pobednika u Aveljanedi, ali u četvrtom minutu sudijske nadoknade, 25-godišni vezista Arsenala Ramiro Luna postigao je gol za pobedu. On je većinu utakmica u ovom takmičenju ulazio s klupe za rezerve. Prošle nedelje je odigrao poslednjih pola sata u porazu od River Plejta (1:2), a sada je iskoristio šansu i opet s klupe pokrenuo svoj tim, dao dva gola za premijerni trijumf Arsenala u drugoj fazi takmičenja.

Triler u poslednjim trenucima meča. Domaćin je hteo do četvrtog gola i tri boda, krenuo je u tom kobnom četvrtom minutu sudijske nadoknade na sve ili ništa, ali su domaći fudbaleri izgubli loptu na 25 metara od svog gola. Lopta je stigla do Lune, uspeo je da prevari jednog defanzivca Independijentea, odigrao pas ka Fakundu Ponsu, koji mu je vratio loptu, a rezervista gostiju je sa oko 13 metara levom nogom zatresao mrežu domaćina i doneo tri boda Arsenalu.

Arsenal Sarandi je izbio na treće mesto u Grupi A, a o prvoj poziciji će verovatno da odluče giganti iz Buenos Ajresa, Boka Juniors i River Plejt koji imaju po osam bodova posle četiri kola. Podsetimo, šampion u ovom takmičenju izboriće direktan plasman u Kopa Libertadores.


KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA - DRUGA FAZA, 4. KOLO

GRUPA A

Nedelja

Boka Juniors – River Plejt 2:2 (1:0)

/Abila 10, Vilja 85 – Giroti 74, Bore 77/

Independijente – Arsenal Sarandi 3:4 (1:1)

/Romero 33, Menendez 68, Velasko 83 – Albertengo 15, Kandija 59, Luna 73, 90+4/

Utorak

23.20: (2,75) Urakan (2,75) Argentinos Juniors (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup ArgentineArsenal SarandiIndependijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara