Nuno Santos (©Reuters)
Nuno Santos (©Reuters)

Sporting nije primio gol u prvom poluvremenu, Portimonense dvostruko bolji u gostima

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.12.21. | 13:45

Veoma interesantan dan u Primeiri

Već nekoliko nedelja je situacija branioca titule prvaka Portugalije nepromenjena. Sporting i dalje uspeva da pobeđuje, ali još ne može da uzdrma Porto, koji takođe ne gubi bodove i ima bolju gol-razliku. Pred Novu godinu, međutim, moglo bi da dođe do smene, jer Zmajeve u četvrtak čeka uvek zahtevni derbi sa Benfikom.

22.00: (1,33) Sporting (5,00) Portimonense (10,0)

Izabrane vesti

O Classico će, naravno, da bude glavni ukras 16. kola Primeire, međutim, čak i duel između Sportinga i Portimonensea, koji je zakazan za večeras na stadionu Žoze Alvalade, mogao bi da ponudi zanimljivu borbu. Gosti iz Portimaa su kadri da izazovu probleme Lavovima. Prošle godine su se žestoko borili da se spasu, a ove napadaju pozicije koje znače prolaz u evropske kupove.

Portimonense radi sa trenerom Paolom Seržom skoro dve godine. Iako se u većini drugih klubova u zemlji trenerski štab menja čim se ne postignu željeni rezultati, očigledno su crno-beli našli pravog čoveka. Tako se dugoročna saradnja isplati. Podsetimo, 2017. godine Portimonense je igrao u Segundi.

Sa druge strane, igračima Sportinga će susret sa Portimonenseom da bude sedmi u decembru, i poslednji za kalendarsku 2021. godinu. U njemu će pokušati ponovo da napadne prvo mesto, makar privremeno.

------------------------------

Sve mečeve Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Domaći strateg Ruben Amorim ne bi želeo da potceni svoj sok.

"Očekujem težak mač sa Portimonenseom. Za sada mu ide veoma dobro, osvojio je više poena na strani nego kod kuće. Gledamo na duel kao da je u pitanju finale Kupa. Mislim da je naš protivnik navikao na situaciju kada je pod pritiskom, tako da moramo da vodimo borbe jedan na jedan", rekao je Amorim.

Kormilar Sportinga svestan je činjenice da Portimonense veliku većinu bodova osvaja van svog stadiona - čak 16 u odnosu na osam sakupljenih na domaćem terenu - a šef struke crno-belih Seržo morao bi da bude pripremljen na gotovo nesvakidašnji detalj. Naime, lisabonski Lavovi u dosadašnjem toku prvenstvene kampanje nijednom nisu primili gol u prvom poluvremenu, i ujedno mogu da se pohvale najboljim defanzivnim učinkom u Primeiri.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

PRIMEIRA - 16. KOLO

Utorak

Tondela - Žil Visente 0:3 (0:0)

/Murilo 58, Bueno 77, Bubakar 90/

Maritimo - Vizela 2:0 (0:0)

/Tague 54pen, Gitan 72/

Moreirense - Estoril 1:0 (1:0)

/Martins 28/

Sreda

18.00: (1,88) Famalikao (3,40) Belenenses (4,40)

20.00: (1,65) Gimarais (3,80) Boavista (5,50)

22.00: (1,33) Sporting (5,00) Portimonense (10,0)

Četvrtak

18.00: (2,60) Fereira (3,05) Santa Klara (2,90)

20.00: (5,20) Arouka (3,70) Braga (1,70)

22.00: (1,85) Porto (3,70) Benfika (4,60)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

PrimeiraPortugal 1Sporting LisabonPortimonense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara