Pedro Poro (©Reuters)
Pedro Poro (©Reuters)

Sporting pravi važan korak ka tituli bez beka vrednog 17.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.05.21. | 15:47

Lisabonski Lavovi u sredu od 22.15 gostuju Rio Aveu, oslabljeni zbog neplaniranog odsustva Pedra Pora

Zeleno-bela strana Lisabona čeka na titulu 19 godina. Čini se da će sada konačno da je dočeka, ako se fudbaleri Sportinga ne sapletu pred ciljnom ravninom. Ostale su još četiri prepone na putu do pehara, prva im dolazi u sredu od 20.15, kada gostuju Rio Aveu u okviru 31. kola Primeire. Sporting još ne zna za poraz. Posle 30 kola ima 23 pobede i sedam remija. Ukoliko nastavi tako, prvi put od sezone 2001/02 osvojiće titulu, 19. u svojoj istoriji.

22.15: (4,30) Rio Ave (3,40) Sporting (1,90)

Izabrane vesti

Ključno je za izabranike Rubena Amorima da sada ne posustanu, pošto Porto ne odustaje od trona. I dalje je blizu, na šest bodova zaostatka. Sada su Lavovi favoriti u Vila do Kondeu, ali ne čeka ih jednostavan posao. Naprosto, timovi koji se bore za goli život, opstanak u eliti, najopasniji su u ovom delu sezone.

Rio Ave je upravo takav protivnik. Sa 31 bodom nalazi se jedva iznad crte, odnosno sa dva poena više od 16-plasirane Boaviste, koja je na mestu koje vodi u plej-aut. Iako dugo ne zna za pobedu, još od 7. marta, Rio Ave retko gubi. Od poslednjih osam mečeva remizirao je na čak šest. Uz to samo na jednom nije došlo 0-2. Baš protiv Boaviste, kada je bilo nestvarnih 3:3.

Sporting oslabljen putuje na severozapad Portugalije. Amorim je rešio da ostavi u Lisabonu Pedra Pora, standardnog desnog beka. Reč je o 21-godišnjem Špancu, koji je u Sportingu na dvogodišnjoj pozajmici iz Mančester Sitija, čija je tržišna vrednost prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt.de procenjena na 17.000.000 evra.

On se žalio na umor, nije potpuno spreman za meč, pa će Sporting napraviti promenu kraj desne aut linije. Na njegovo mesto će Žoao Pereira ili Mateus Nunjes. Poro je ove sezone odigrao 36 utakmica, postigao je četiri pogotka, uz dve asistencije.

Talentovani fudbaler neće nedostajati Sportingu toliko u defanzivnim akcijama, pošto je Rio Ave jedna od najbezopasnijih ekipa u Primeiri. Ove sezone je postigao samo 23 pogotka, jedino je Belenenses (21) lošiji u čitavoj ligi. Sporting je sa druge strane primio svega 15 golova, odnosno po jedan na svaka dva meča.

Trener Rio Avea Migel Kardozo obećao je da će njegov tim skupo da proda kožu.

Znamo protiv koga igramo i šta moramo da uradimo. Samo maksimalno zalaganje može da nam donese uspeh. Nismo beležili rezultate kakve smo želeli, ali za to smo svi odgovorni. Ovaj meč moramo da odigramo kao da smo šampioni“, kazao je Kardozo pred meč.

On neće moći da računa na Andrea Pereiru i Žunija, koji su od ranije povređeni.

Zanimljivo, Sporting duže od dve godine nije pobedio svog narednog protivnika. Prethodna dva susreta okončana su rezultatom 1:1, dok je pre toga Rio Ave dva puta uspeo da pobedi u Lisabonu.


tagovi

PrimeiraPortugal 1Sporting LisabonRio Ave

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara