Ruben Amorim (©AFP)
Ruben Amorim (©AFP)

Sportingov "govor tela" briše redom, Porto juri 11 od 11

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 14:07

Lavovi u šampionskom plesu, Zmajevi u dosadašnjih 10 zvaničnih duela sa Portimonenseom izašli kao pobednici

Vodeća četiri tima Primeire znala su se i pre starta sezone, ali ovakav redosled malo ko je očekivao...

Sporting iz Lisabona je suveren na vrhu sa 10 bodova više od drugoplasiranog Porta, koji je izborio to mesto zahvaljujući prošlonedeljnom kiksu Brage protiv davljenika Famalikaa, dok je Benfika, koja je gajila najveće aspiracije, na četvrtom mestu. Ima do kraja sasvim dovoljno vremena i prilika da se vrh istumba, ali izvesno je da Lavovi ostaju na trenutnoj poziciji.

Izabrane vesti

"Govor tela" zeleno-belih uverava da ništa ne može da im se ispreči na putu ka peharu prvaka Portugalije posle punih 19 godina čekanja. Sporting je neporažen u dosadašnja 23 kola, zabeleživši 19 pobeda i četiri remija, ima najčvršću odbranu i drugi najefikasniji napad. Dakle, nije slučajno predvodnik trke.

21.30: (1,47) Sporting (4,10) Gimarais (7,75)

Puleni Rubena Amorima, mladog stručnjaka koji osvaja ne samo Portugaliju, već i svet, talentom koji je najavio i odlučnošću i hrabrošću koje u kontinuitetu dokazuje, večeras će protiv Gimaraisa nastojati da dodatno ojačaju svoju poziciju na vrhu tabele Primeire (21.30). Pobedili su na osam od devet poslednjih ligaških susreta, a u tom periodu su primili samo dva gola.

Prošlog petka stradala je Tondela. Nije bilo tako prijatno kako bi Ruben Amorim želeo, za šta je potencijalno kriv iskljuleni Žoao Pereira u 55. minutu. Trajala je neizvesnst, mreže su mirovale, sve dok mladi napadač Tijago Tomas nije u 81. minutu probio led i omogućio Lavovima ceo plen. Tim golom je Sporting sakupio odličnih 61 bodova od mogućih 69 u ovoj kampanji.

------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje!

Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

------------

Međutim, neće Sportingu ni večeras da bude lako, jer se suočava se sa još jednom teškom preprekom u vidu šestoplasirane Vitorije, koja će očajnički traži izlaz iz loše forme u koju je upala. Ekipa Žoaa Enrikesa pretrpela je drugi uzastopni poraz u ligi prošlog vikenda, porazom od 4:2 kod kuće od Žil Visentea. To se desilo posle neuspeha u gostima Bragi, koja je bilna silna i sa tri lopte u mreži ispratila Konkvistadore kući.

Osim Pereire koji je suspendovan, Amorim ne može da se osloni ni na kapitena Sebastijana Koatesa, koji je u pobedi nad Tondelom pokupio peti žuti karton u sezoni i mora da pauzira. Očekuje se i da napadač Paulinjo, zvezda prelaznog roka u Portugaliji, takođe bude van igre, pošto je poslednje četiri utakmice propustio zbog povrede tetive. Gimarais stiže na Alvalade bez Abdula Mumina, koji služi suspenziju pošto je isključen u porazu od Žil Visentea, a pravo igranja nema ni centralni bek Suliman.

19.00: (8,50) Portimonense (4,50) Porto (1,40)

Na teren će nešto ranije i Porto, koji gostuje Portimonenseu (19.00). Emotivnog pražnjeja Zmajeva posle podviga i izbacivanja Juventusa u osmini finala Lige šampiona nije bilo, barem se to prema igri i rezultatu nije primetilo. Porto je savladao Fereiru u prethodnoj rundi, a večeras ima još jedan duel pre malog odmora uslovljenog reprezentativnom pauzom.

Nema dileme da su momci Serža Konseisaa umorni, i da će im prijati neki dan mirovanja, pred odsudne bitke na domaćoj i internacionalnoj sceni. Već početkom aprila na Dragao stiže Čelsi, naredni rival u četvrtfinalu kontinentalne elite, a kako se tim za koji igra srpski reprezentativac Marko Grujić već dokazao kao dželat favorita, niko ne bi smeo da ga shvati neozbiljno.

Sasvim je izvesno da ga Portimonene doživljava preozbiljno, jer Zmajevi su ga pobedili u svih 10 dosadašnjih zvaničnih okršaja, uz gol-razliku 32:11.


tagovi

Portugal 1PrimeiraSporting LisabonPortoRuben Amorim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara